SELFIE: Passer du på at venninna di også er fornøyd med selfien deres – eller bryr du deg kun om hvordan du selv ser ut før du publiserer bildet? FOTO: Scanpix
SELFIE: Passer du på at venninna di også er fornøyd med selfien deres – eller bryr du deg kun om hvordan du selv ser ut før du publiserer bildet? FOTO: Scanpix Vis mer

Vennskap

Er du egentlig en god venn?

Det spørs hva du gjør i disse situasjonene...


TOPP.NO: Venner er så viktig å ta vare på. Kjærester kan komme og gå, men venner blir – år etter år.

Og nettopp derfor ønsker man å både ha gode venner rundt seg og, ikke minst, å være en god venn.

Kanskje er du det fra før, men det kan jo alltids være lurt å ta en «avsjekk». Under har vi funnet frem noen eksempler på hva det vil si å være en god venn <3

Pssst: Selvfølgelig er det langt mer enn dette som definerer om et vennskap er genuint eller ikke – men det kan i alle fall gi en liten pekepinn.

LES OGSÅ: 13 tegn på at du er gjengens drama queen

1. Er du der for venninnen din? Hvis du tror hun har det vanskelig, kan det være lett å tenke at hun tar kontakt hvis hun trenger det – men husk å si det også, så hun ikke skal føle seg til bry.

Jepp, de fleste av oss har nok opplevd nettopp dét. Man tør ikke si at man har det kjipt i frykt for å «plage» de rundt deg...

Så, igjen: Si direkte til henne at du alltid er der hvis hun trenger deg.

2. Beskytter du henne? Du står med en gjeng, og noen slenger ut en stygg kommentar om venninna di. Ler du av den og lar det gå, eller backer du henne og sier at det ikke er greit med drittslenging? Du bør absolutt gjøre sistnevnte – det er jo venninna di, og hun fortjener ikke å bli baksnakket. Det gjør ingen.

3. Crushet hennes er ikke interessert i henne, men i deg – og du har faktisk lyst til å treffe han eller henne. Det kan bli en skikkelig stor greie hvis du gjør det bak ryggen hennes, så vær ærlig med henne hele veien om hva du tenker.

Følelser blekner ofte hvis man finner ut at den andre overhodet ikke er interessert, så forhåpentligvis vil hun respektere at personen liker deg i stedet, og med tiden komme seg over hen.

Og hvis ikke, så bør du kanskje respektere venninnen din sine følelser?

Her finnes det ikke noe fasitsvar, men det absolutt beste er uansett å prate åpent om alt; hemmeligheter og løgner er aldri sunt.

4. Inkluderer du henne? Lite er så kjipt som å føle seg utenfor. Å sende en melding til en venninne om å bli med deg og noen andre på kino eller fest tar jo ikke så lang tid, og kan gjøre dagen hennes mye bedre.

Selv om du mener å huske at hun er opptatt den dagen – gi beskjed, så kan hun bestemme selv om hun vil komme eller ikke.

5. Når dere for eksempel tar en selfie sammen – passer du på at venninna di også er fornøyd, eller bryr du deg kun om hvordan du selv ser ut før du publiserer bildet? Du har kanskje selv opplevd at det plutselig havner et mindre flatterende bilde av deg på sosiale medier og, for noen, er ikke dét en kul følelse.

Husk: Uansett om det virker som en liten og utbetydelig ting for deg, kan det hende at venninnen din bryr seg veldig – og dét gjelder generelt i alle andre situasjoner også. Det er superviktig å respektere at folk er forskjellige!