BESTEVENNER: Ta godt vare på venninnene dine – det kommer du ikke til å angre på <3 Foto: Scanpix
BESTEVENNER: Ta godt vare på venninnene dine – det kommer du ikke til å angre på <3 Foto: Scanpix Vis mer

venninner

7 ting som gjør deg til verdens beste venninne

Ta vare på BFF-en din <3

TOPP: Er det én ting vi i TOPP-redaksjonen er enige om, så er det at gode venner er noe av det aller, aller viktigste i hele verden.

Gjennom årene er det slettes ikke uvanlig at flinger og kjærester kommer og går – men vennskapene dine kan du faktisk oppleve å ha absolutt hele livet.

Det er derfor det er så viktig å ta vare på dine nærmeste venner, og vi har samlet 7 tips som gjør deg til en ordentlig stjernevenninne – og får dere til å knytte et enda sterkere bånd.

LES OGSÅ: Slik sikrer du (enkelt!) at neglelakken ikke flasser av

1. Gi komplimenter. Vis vennene dine at du setter pris på dem ved å gi dem ros og komplimenter. Forsøk å ikke bare fokusere på utseendet, men kvaliteter og egenskaper de har – som at de er skikkelig flinke i fotball.

2. Hold oversikt. Skriv opp i kalenderen når venninnene dine har bursdag eller det skjer noe annet stort i livene deres, som at de har eksamen. På den måten husker du alltid å ønske dem lykke til eller si gratulerer. Det kan bety så mye!

3. Snakk om alt. Tør å åpne deg for vennene dine – snakk om drømmer for fremtiden, familien din og alt annet mellom himmel og jord for å bli bedre kjent. Det er lett å ende opp med å kun snakke om crushet sitt og skolen, men forsøk å snakke om andre ting óg.

LES OGSÅ: 10 grunner til at venninner alltid er superviktig

4. Og vis ekte følelser. Å våge å gråte foran venner kan være skummelt, men er også en måte å knytte enda sterkere bånd. Del både vanskelige og gode følelser med dem.

5. Pass på hverandre. Skal dere på fest sammen? Sørg for å holde sammen hele kvelden – så ingen ender opp med å være alene.

6. Forsvar vennene dine. Ikke nøl med å stå opp for BFF-en din om noen er stygge mot henne eller baksnakker. Gode venner forsvarer hverandre alltid.

7. Legg planer sammen. Finn på morsomme ting med venner – også ting som skjer om en stund. Ingenting slår å gå og glede seg sammen til noe som skjer litt frem i tid!