PINLIG? Vi har laget en guide over de tingene du bør la være å gjøre "der nede." Foto: NTB scanpix
PINLIG? Vi har laget en guide over de tingene du bør la være å gjøre "der nede." Foto: NTB scanpix Vis mer

| Underlivet

7 ting du ALDRI må bruke «der nede»

Det er superviktig å ta godt vare på...utstyret - det skal nemlig brukes i mange år fremover!

TOPPGIRL.NO: Det er enkelte kroppsdeler som kan kategoriseres som viktigere enn andre.

Livet går videre uten en tå eller en brekt arm, men skjer det noe «der nede,» kan det snu oppned på fremtiden.

Les også: Dette Disney-kostymet får sosiale medier til å rase

Nå skal vi ikke bli helt filosofiske her, men det er altså viktig å behandle de viktige kroppsdelene bra.

Ikke alltid like lett å vite hva som er rett og galt i denne internettverdenen, men her har du en liten guide over ting du bør styre unna:

#1: Olje

En myte - kan vi kalle det det? - går ut på å fjerne vond lukt i underlivet ved å dyppe en tampong i olje. Det er ikke en god idé. Oljen kan forstyrre miljøet i underlivet ditt og i verste fall kan det lukte enda mer. Det er helt normalt at underlivet lukter litt, men hvis du er bekymret, bør du ta kontakt med helsesøster eller en lege.

#2: Hårfjerningskrem

Hvis du vil fjerne kjønnshår, bør du ty til en barberingshøvel eller voks. Hårfjerningskrem er ikke beregnet for underlivet fordi huden der nede er utrolig tynn og skjør, og kan derfor fort bli irritert. Men, hvorfor ikke bare la håret dere nede være? Det er tross alt helt normalt (og trendy!)

Les også: Kylie Jenner må i retten

#3: Damp

Tydeligvis er det blitt en greie i Hollywood å få underlivet behandlet med duftende damp??? Foruten risikoen for å brenne seg, er det fullstendig unødvendig å få underlivet dampet. Jo mindre produkter og behandlinger, jo bedre.  

#4: Såpe

En rask vask med intimsåpe og vann er alt du trenger for å holde underlivet rent, og vask alltid utenfor - ikke inni. Det er dessuten best for underlivet at du dusjer og ikke bader, spesielt hvis du bruker olje eller såpe i vannet.

#5: Deodorant

Underlivet ditt behøver aldri å lukte som en blomstereng og deodorant der nede skader mer enn det hjelper. Parfymen i deoen kan irritere og forårsake infeksjoner.

#6: Dusjvann

I underlivet ditt finnes det mange gode bakterier som holder de dårlige borte. Når du derfor dusjer oppover, fjerner du de gode bakteriene. Dermed har du større risiko for å utvikle vaginale infeksjoner som for eksempel sopp.

Les også: Nå kommer Tokio Hotel tilbake til Norge

#7: Mat

Å onanere er selvsagt helt naturlig, men det er ikke en så god idé å blande mat inn i regnestykket. Om du dytter inn noe som inneholder sukker er det som å be om en soppinfeksjon. Alt som går inn der nede bør dessuten ha på et kondom!

Kilde: Frida

Lærte du noe nytt?