NY GJENG: Med disse 5 tipsene, får du nye venner på null komma niks. Foto: NTB scanpix
NY GJENG: Med disse 5 tipsene, får du nye venner på null komma niks. Foto: NTB scanpix Vis mer

| Skolestart

5 tips for å få nye venner

Å starte på en ny skole kan være både skummelt og vanskelig. Se våre tips til hvordan du raskt får nye venner!

TOPPGIRL.NO: Høsten er høytid for nervøsitet, magevondt og mye usikkerhet - i hvertfall hvis du begynner på ny skole.

Du vet jo innerst inne at det kommer til å gå bra, men det er ikke så lett å huske på første skoledag.

Les også: 6 smarte flørtetips for oss sjenerte

Mye kommer seg etterhvert, men hvis du gjerne vil ha litt backup, har vi fem ting du kan gjøre på veien mot å få nye venner.

#1: Du er ikke alene.

Dette er viktig å huske på. Selv om det virker som alle andre har en kompis eller en venninne de kan henge med på den nye skolen, er det ikke sånn for alle. Mest sannsynlig er de to du ser sammen ikke så gode venner i utgangspunktet, de bare klenger seg på hverandre fordi de ikke kjenner noen andre.

#2: Det er gøy å skaffe nye venner.

Okey, okey, vi skjønner at dette høres rart ut. Men se det for deg: Det er ingen her som kjenner deg. De aner ikke hvem du er, og du aner ikke hvem de er. Du kan være akkurat den personen du vil være eller bruke de klærne du ikke har tørt å gå med før. Fake litt selvtillit eller en flørtete personlighet overfor guttene - de vil jo bare tro at det er sånn du er.

Les også: 12 rare ting du ikke visste om pupper

#3: Ta det rolig!

Den følelsen du sitter med den første uka på skolen, er helt eksklusiv for nettopp den uka. Det er ikke sånn at noen vil unngå å få nye venner, så du kommer til å bli kjent med noen. Pust med magen, smil og...

#4: ...si hei til noen du ikke kjenner.

Det er garantert den letteste måten å bli kjent med noen. Hvis du ikke har sett personen før, kan du følge opp med å spørre hvor personen kommer fra, hvilken skole de har gått på tidligere oooog så er man i gang.

#5: Vær åpen og bli kjent med noen.

Det er skummelt og det er ekkelt, men så fort du kommer i prat med noen, prøv å fortelle litt om deg selv. Da har den andre personen noe å gå på og noe å stille oppfølgningsspørsmål om. Plutselig finner dere ut at dere begge to digger ToppGirl og vipps så er samtalen i gang!

Kilde: Frida.

Lykke til!