Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer

| Skolestart

5 råd til deg som begynner på ny skole

Gruer du deg til å starte på en ny skole etter ferien? Disse 5 rådene vil hjelpe.

TOPPGIRL.NO: Sommerferien er snart over og hvis du er en av dem som begynner på en helt ny skole, kjenner du sikkert på sommerfuglene som dirrer i magen.

Det er helt vanlig å tenke på hvordan det blir og om man får nye venner. Kanskje du nesten ikke tenker på annet?

Les også: Nå lanserer Instagram «stories»

Det er helt lov å være nervøs før skolestart, spesielt hvis det ikke gikk så bra forrige gang. Du skal tross alt bruke halve dagen på et helt nytt sted snart, og du vil at starten skal gå så smertefritt som mulig.

Nettstedet Viunge ba psykolog og leder for GirlTalk.dk Anna Bjerre om å gi fem gode råd til de som begynner på ny skole til høsten.

#1: Det er naturlig å være nervøs

Det som skjer når du blir nervøs, er at kroppen forbereder seg på å takle det som kommer. Den sjekker om du er klar og at du kan reagere hvis det skjer noe. Derfor bør du tenke på nervøsitetet på en venn som trippelsjekker at du har det bra!

#2: Husk at de andre har det akkurat sånn som deg

Når man er skikkelig nervøs er det vanskelig å oppdage at alle andre rundt deg har det på akkurat samme måte. Derfor bør du prøve å legge merke til hvordan de rundt deg ser ut - kanskje er det noen som er enda mer nervøs enn deg?

#3: Bestem deg for å stenge nervøsiteten ute

Når du nå vet at de rundt deg også er nervøse, kan det være enklere å bestemme seg for å kontrollere nervøsiteten din, gå bort, smile og si hei!

Les også: Lag krøller med oppvasksvamper til skolestart

#4: Smilet er den korteste veien mellom to personer

Det skal godt gjøres å ikke smile tilbake og si hei hvis du går frem først. Bestem deg for å bli «hu derre som smiler» og sier hei. Det er garantert noen smiler tilbake :)

#5: Det er normalt å være litt ensom i starten

Vennskap trenger litt tid på å bygges opp i starten, og det er helt naturlig. Vær tro mot deg selv og ikke følg strømmen for å bli mer populær. I starten føler du deg kanskje litt ensom, men hvis du gjør en innsats, får du raskt venner som kanskje varer livet ut.

Og du? Husk å puste med magen! Lykke til <3

Kilde: Viunge

Skal du begynne på ny skole i høst?