NORGES KULESTE JOBB: Bianca Nustad er en profilene i Dagbladets nye satsning på YouTube, Dagbladet Spill. TOPP tok en prat med 21-åringen. FOTO: Scanpix
NORGES KULESTE JOBB: Bianca Nustad er en profilene i Dagbladets nye satsning på YouTube, Dagbladet Spill. TOPP tok en prat med 21-åringen. FOTO: Scanpix Vis mer

spill

Bianca (21) lever av å spille: Slik gjør hun det

Ungjenta får donasjoner fra fremmede, og så langt er den største summen fra en enkeltperson 36.000 kroner.


TOPP: Tidligere i år utlyste Dagbladet flere stillinger til det de beskrev som Norges kuleste jobb.

De lette nemlig etter unge mennesker som skulle fungere som profiler i merkevarens nye satsning på YouTube: Dagbladet Spill.

I april ble det kjent at det var Emilie Marty Bye, Christopher Robin Omdahl, Henrik Moe Wæhre, Bianca Nustad som hadde kapret drømmejobben.

TOPP tok en prat med sistnevnte, som – allerede før hun fikk høre om Dagbladet-stillingen – levde av å spille.

LES OGSÅ: «Harry Potter»-forfatteren beklager å ha drept denne karakteren

21 år gamle Bianca fikk øynene opp for gaming på grunn av en eks-kjærestes interesse.

På tross av at forholdet tok slutt, fortsatte Oslo-jenta å spille, og i dag er det altså slik hun tjener penger til livets opphold.

– Plattformen jeg streamer på heter Twitch og det fungerer slik at jeg spiller live mens folk ser på, sier Bianca til TOPP.

«Twitch er en direktesendt videostrømmingssplattform som hovedsakelig fokuserer på direktestrømming av videospill», heter det på Wikipedia.

KAOS: Dagbladet Spills Bianca Nustad har testet ut 50 VS. 50 i «Fortnite». Hvor mange «kills» får hun når det er 49 andre kampklare på laget? Vil du se mer av Dagbladet Spill? Følg oss også på Instagram: Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Slik rengjør du beautyblenderen på null komma niks

Pengene tjenes inn ved at de ivrige seerne donerer summer av varierende verdi.

– Den totale summen på donasjonene varier fra måned til måned, men jeg klarer meg veldig fint på det, forteller 21-åringen med et smil.

Hun avslører også at den mest betydelige summen hun har mottatt fra en enkeltperson, er 36.000 kroner.

Så, hva er «ekspertens» tre beste tips til deg som vil leve av å spille på Twitch?

  • Vær flink til å chatte med dem som ser på deg – få dem til å føle seg hjemme. Det er viktig å lage et positivt «community» (samfunn, jour. anm.) rundt streamen din.

  • Forbered deg på at det kommer til å ta lang tid før du kan leve av å spille! Jeg holdt på i to år før det løsnet.

  • Du må være veldig motivert og vite at det er dette du har lyst til. Det er tross alt ikke en «vanlig» jobb; for eksempel får du ikke ferie- og sykepenger, og derfor er det viktig at du virkelig brenner for det du holder på med – selv uten goder som dét.

Følg Bianca og de andre Dagbladet Spill-profilene her.