HÅRFARGE: De fleste av oss kler én hårfarge hakket bedre enn andre. Sjekk hvordan du kan finne ut hvilke nyanse som gjelder for deg! FOTO: Scanpix
HÅRFARGE: De fleste av oss kler én hårfarge hakket bedre enn andre. Sjekk hvordan du kan finne ut hvilke nyanse som gjelder for deg! FOTO: Scanpix Vis mer

hår

Slik finner du ut hvilken hårfarge som passer deg best

Det er nemlig én ting du bør være obs på!


TOPP: Mange av oss kjenner følelsen: Du kliner til hos frisøren og farger håret i en splitter ny nyanse, er superfornøyd, og føler deg fresh – før du to måneder senere er drittlei, og igjen føler deg klar for en forandring.

For oss i TOPP kommer gjerne denne regla hver gang en ny årstid er i anmarsj.

Om våren og mot sommeren vil vi gjerne ha litt lysere lokker, mens mørkere toner føles mer naturlig om høsten og vinteren...

Til tross for at mange av oss altså gjør forandringer titt og ofte, er det gjerne én farge man kler bedre enn andre – og nå vet vi hvordan du kan finne ut hvilken nyanse som gjelder i akkurat ditt tilfelle.

LES OGSÅ: 8 ting du med vippeextensions må huske på

Ifølge Michael Rowan, hårfargeekspert hos Smith's London, henger det sammen med øyefargen din.

– Kvinner som har hasselnøttfargede eller brune øyne, kler gjerne de typiske høstfargene: Rødt, kobber, og gulltoner, har Rowan tidligere sagt til britiske Marie Claire.

– Hvis du har denne fargen på øynene og vurderer å farge det blondt, burde du gå for en smøraktig, gylden tone. Hvis du vurderer en brunfarge, bør du gå for kastanjebrunt, fortsetter Rowan.

Videre sier hårfargeeksperten at blå øyne gjerne fungerer godt sammen med kjøligere toner, som isblondt eller platinum.

LES OGSÅ: Så mye tid er det vanlig å bruke på sosiale medier

Hun legger til at det også kan være kjempefint med mørkere farger, men at man må sørge for at fargen har en kald undertone; for eksempel blå-svart.

Og har du grønne øyne? Da er du heldig!

– Har du grønne øyne, kan du leke med både kalde og varme hårfarger. Kobbertoner vil få øynene dine til å «poppe», mens en dypere rustfarge vil få fram varmen i hudtonen din, avslutter Rowan.