VÆR FORSIKTIG: Alle vet at solkremen er første prioritet før man går ut i solen – men det er faktisk ikke alltid dét er nok. Sjekk våre beste tips nedenfor! FOTO: Scanpix
VÆR FORSIKTIG: Alle vet at solkremen er første prioritet før man går ut i solen – men det er faktisk ikke alltid dét er nok. Sjekk våre beste tips nedenfor! FOTO: Scanpix Vis mer

sommer

Slik blir du brun – uten å skade huden

TOPP: Endelig begynner sommervarmen å komme til store deler av landet vårt – og det er nok ikke bare vi i TOPP som hopper i bikinien så snart muligheten byr seg?

Vi nordmenn tross alt ikke så altfor mange soldager hvor vi har muligheten til å sikre oss litt brunfarge...

Men, selv om man blir ivrig når varmen først kommer, er det viktig å huske å beskytte huden.

LES OGSÅ: Slik svarer Selena Gomez på Met-galla-kritikken

Alle vet at solkremen er førsteprioritet før man går ut i solen – men det er faktisk ikke alltid dét er nok.

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

Heldigvis finnes det flere gode råd for hvordan du kan beskytte huden best mulig <3 Sjekk dem ut under.

1. Forbered med en god skrubb.

Hvis du vil ha en jevn og fin farge, bør du skrubbe huden i dusjen før du går ut i solen. Med en ren hud, fri for døde hudceller, vil også solkremen sitte bedre.

2. Sol deg trinnvis.

Mest sannsynlig har ikke huden din vært eksponert for solen gjennom hele vinteren. Derfor bør du sole deg trinnvis for å «varme opp» kroppen; start med høy solfaktor og korte intervaller i solen. Etterhvert kan du gå ned på solfaktoren og være lengre ute i solen.

Ikke bare er det bra for huden, men brunfargen vil også vare lengre. Vinn-vinn!

LES OGSÅ: Emma Stone dater angivelig denne superstjernens eks

3. Beskytt hodet.

Det er viktig å beskytte hodet i solen, uansett om du ligger på stranden eller bare går en tur. Ha alltid en caps eller en hatt med deg, som kan gi litt skygge når det trengs.

4. Unngå solen når den er sterkest.

Solen står høyest på himmelen og er sterkest når klokken er mellom 11:00 og 15:00. Det er mellom disse to tidspunktene at det er størst sjanse for å bli solbrent – så hold deg i skyggen eller smør deg ekstra godt inn med solfaktor.

5. Vær ekstra oppmerksom på stranden.

Det kan kjennes ut som solen er svakere på stranden når vind og vann gjør temperaturen svalere, men du blir bare lurt. Vær oppmerksom på om du er i ferd med å bli brent, og klin til med ekstra solkrem for å være på den sikre siden.

LES OGSÅ: Bianca Nustad (21) lever av å spille – slik gjør hun det

6. Smør hele kroppen.

Det er lett å slurve med innsmøringen og glemme for eksempel tærne, ørene og undersiden av føttene; disse kroppsdelene blir derfor ofte skadet av solen.

7. Fukt.

Det er superviktig å drikke mye vann når det er varmt ute. Etter du har solt deg, kan det i tillegg være lurt å smøre seg inn med en aftersun eller bodylotion med mye fukt <3