SMINKEFJERNINGSTABBER: Flere av oss går i de samme fellene når det gjelder å fjerne sminken. FOTO: Scanpix
SMINKEFJERNINGSTABBER: Flere av oss går i de samme fellene når det gjelder å fjerne sminken. FOTO: Scanpix Vis mer

sminke

Ikke gjør dette når du fjerner sminken

Huff, da – her kjente i alle fall vi oss igjen.


TOPP: Selv om vi elsker å være jenter, er det mye vi kunne klart oss uten.

Smerten i beina etter å ha gått med høye hæler på fest, stramme BH-er som gnager seg inn i skulderen og, ikke minst, å måtte fjerne sminken når man egentlig – bare – vil – sove.

Ofte går det litt for fort i svingene rett før sengetid, og da kan det være at man gjør en del feil under sminkefjerningen.

LES OGSÅ: Fett hår og dårlig tid – disse gode tipsene redder deg

Husker du for eksempel på å holde bomullspaden over øyet i noen sekunder slik mascaraen får tid til å løses opp, eller putter du den på og gnir frem og tilbake så fort som mulig?

Sistnevnte? Jepp, vi også...

Sjekk ut de vanligste sminkefjerningsfeilene under.

LES OGSÅ: Slik finner du ut hvilken hårfarge som passer deg best

1. Du bruker bomullsdotter. Du river av en bit med bomull, væter den med sminkefjerneren og kjører på. Feil! Bomullsdotter legger igjen små fibere som kan skade huden din – bruk heller bomullspads. Disse kan du kjøpe i pakker på matbutikken.

2. Du legger deg med sminken på. Ja, dette hører man hele tiden – men det er bare fordi det er så viktig! Sminke tetter porene dine fullstendig og gir perfekt grobrunn for kjipe kviseutbrudd.

3. Du bruker kun sminkeservietter. Mange tror at det holder å fjerne sminken på denne måten, men dersom du vil at huden din skal ha det best mulig, bør du også vaske ansiktet ditt med kjølig vann etterpå.

4. Du setter ikke håret opp i hestehale. Når du fjerner sminken, er det viktig at du også får bort sminkerestene som legger seg ved hårfestene på siden av ansiktet – steder du ikke kommer til dersom du har håret løst. Finn frem strikken!

5. Du holder deg unna olje. Vi forstår; å bruke olje på huden føles unaturlig. Men det er jo bare å vaske det bort når sminken er fjernet! Olje er mye billigere enn andre sminkefjerningsprodukter, og det funker superbra; du er sminkefri på null komma niks.