PRISUTDELING: Golden Globe skal avholdes 7.januar – og rød løper vil være dekket i svart. FOTO: Scanpix
PRISUTDELING: Golden Globe skal avholdes 7.januar – og rød løper vil være dekket i svart. FOTO: Scanpix Vis mer

harvey weinstein

Derfor skal kvinnene kle seg i svart på Golden Globe 2018


TOPP: Neste år kan du forvente deg å se de mest profilerte skuespillerinnene kle seg i svart på Golden Globe – og det er av en veldig viktig grunn.

Entertainment Weekly rapporterte nylig at stjerner som Jessica Chastain, Meryl Streep og Emma Stone er forventet å komme i helsvart på prisutdelingen. Grunnen til dette er at de vil vise solidaritet med trakasseringsofrene som har stått frem under #metoo-kampanjen.

LES OGSÅ: 9 ting du ikke visste om «Love Actually»

Golden Globe skal avholdes 7.januar, og mange er spent på hvordan arrangementet vil adressere Harvey Weinstein og #metoo-kampanjen da dette blir den første store kjendisseremonien etter skandalene brøt ut.

Mange av de nominerte skuespillerne har uttalt seg om Weinstein:

«Jeg ble advart fra begynnelsen av», skrev Jessica Chastain i en melding på twitter. «Jeg er lei av media som krever at kvinner bare snakker for seg. Hva med mennene? Kanskje mange er redd for å se på sin egen adferd», skrev hun i en annen.

LES OGSÅ: Slik kommer Kylie Jenners baby til å se ut

Meryl Streep har også uttalt seg om maktmisbruket:

«Den skandaløse nyheten om Harvey Weinstein har skremt mange. De berørte kvinnene som hevet sine stemmer for å avsløre dette maktmisbruket er våre helter» skrev hun i en eksklusivt uttalelse til HuffPost tidligere i år.