VERDENSKJENT: J. K. Rowling ble et kjent fjes etter at «Harry Potter»-bøkene tok helt av på 90-tallet. FOTO: Scanpix
VERDENSKJENT: J. K. Rowling ble et kjent fjes etter at «Harry Potter»-bøkene tok helt av på 90-tallet. FOTO: Scanpix Vis mer

Harry Potter

Beklager å ha drept denne «Harry Potter»-karakteren


TOPP: 1997 var året forfatter J. K. Rowlings liv forandret seg fullstendig.

Da ble den første «Harry Potter»-boken nemlig tilgjengelig for offentligheten, og etter kort tid var historien om den mørkhårede gutten med arr i pannen på alles lepper.

Handlingen i bøkene, som i bunn og grunn er en kamp mellom godt og ondt, kulminerer i en blodig strid – kjent som «Battle of Hogwarts» – hvor mange av fansens favorittkarakterer må bøte med livet.

LES OGSÅ: Slik rengjør du beautyblenderen på null komma niks

Kampen utspiller seg 2. mai 1998, og de siste årene har J. K. Rowling gjort tradisjon av å beklage ett dødsfall hvert år.

I år, 20 år etter at den fiktive striden fant sted, var det husnissen Noldus sin tur.

«Det er dét jubileet igjen. I år vil jeg unnskylde meg for en død som ikke fant sted under selve slaget – men han ga livet sitt for å redde dem som skulle vinne krigen. Jeg snakker selvfølgelig om Noldus», skriver forfatteren på Twitter.

LES OGSÅ: Dette er verdens beste foundation – ifølge Pinterest

Den kjente og kjente karakteren møtte en tragisk skjebne da en av bøkenes mest onde karakterer kastet en kniv i hjertet på ham.

Tidligere har J. K., eller Joanne som hun egentlig heter, beklaget seg for at blant annet Severus Slur og Fred Wiltersen døde i «Battle of Hogwarts».