UTTALER FEIL: Visste du at du mest sannsynlig uttaler disse fem «Harry Potter»-ordene helt feil? FOTO: Scanpix
UTTALER FEIL: Visste du at du mest sannsynlig uttaler disse fem «Harry Potter»-ordene helt feil? FOTO: ScanpixVis mer

Harry Potter

5 «Harry Potter»-ord du uttaler feil

Visse ord og navn fra «Harry Potter» er mildt sagt kompliserte. Derfor er det ikke så overraskende mange av dem blir uttalt helt feil.

TOPP: Mange av oss har vokst opp med «Harry Potter»-bøkene og filmene.

Og nettopp fordi serien han vært en del av livene våre så lenge, tar mange av oss det for gitt at vi uttaler alle ord og navn riktig – men det stemmer ikke nødvendigvis.

Under finner du en rask innføring i hvordan uttalen egentlig er.

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

LES OGSÅ: Årshoroskop: Slik spår stjernene at ditt 2018 blir

Hermione​

Selv om vi hørte navnet tusenvis av ganger i filmene, er det fortsatt vanskelig å uttale det. Korrekt måte å si det på: Her-my-oh-nee.

Voldemort

Hvordan kan jeg uttale navnet Voldemort feil, tenker du sikkert nå? Det tenkte vi også – frem til J. K. Rowling tweetet at Voldemort skulle uttales med en stum «T».

Knuts

De fleste av oss har trodd at pengene i «Harry Potter» ble uttalt med en stum «K», men det er helt feil. I stedet skal ordet uttales: Ca-nut.

Bezoar

Den lille steinen som skal motvirke forgiftning har et merkelig navn, men egentlig er det nokså enkelt å uttale: Be-zor.

Morsmordre

Den magiske formelen «Morsmordre» er definitivt vanskelig å uttale, men det er faktisk inspirert av det norske språket! Formelen uttales: Mores-more-druh.