VIKTIG: Det er ingen tvil at søvn er viktig for både kropp og sinn – men det er ikke alltid like lett å «slukne» om kvelden... FOTO: Scanpix
VIKTIG: Det er ingen tvil at søvn er viktig for både kropp og sinn – men det er ikke alltid like lett å «slukne» om kvelden... FOTO: Scanpix Vis mer

søvn

Forskning: Spis dette for å sove godt


TOPP: De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt slitt med å sovne.

Kanskje gruer man seg til eksamen, kanskje man er tørst, kanskje energien er på topp fordi gleder man seg så mye til å se kjæresten dagen...

Uansett hva grunnen er, er det ingen tvil om at det er kjipt å ligge og vri seg i flere timer – men nå har vi kanskje funnet løsningen!

LES OGSÅ: Slik sminker du deg som supermodell Gigi Hadid

Ifølge søvnterapeuten Nerima Ramlakhan, er det nemlig én spesiell mat-kombinasjon som hjelper deg med å entre drømmeland.

Til The Telegraph forteller hun at det åtte mandler og to dadler er som er hemmeligheten.

Dette skal du spise innen en halvtime etter at du våkner på morgenen, for å sikre at du får en god natts søvn samme kveld.

LES OGSÅ: Derfor bruker ikke Camila Cabello sitt ekte fornavn

Ifølge Nerima utgjør kombinasjonen av mandler og dadler den ideelle balansen av protein, fett og karbohydrater – en mix som får i gang både metabolismen og stabiliserer blodsukkeret.

«Det er så enkelt: Dersom du ikke spiser frokost, tror kroppen din at den lever i sult, og dermed produserer den stresshormoner som gjør det vanskelig å sove», forteller søvnterapeuten.