FESTIVALSOMMER: Sliter du med å finne ut hvilke festivaler lommeboka di skal prioritere i sommer? Sjekk listen vår! FOTO: Scanpix
FESTIVALSOMMER: Sliter du med å finne ut hvilke festivaler lommeboka di skal prioritere i sommer? Sjekk listen vår! FOTO: Scanpix Vis mer

festival

7 festivaler du må sjekke ut i sommer


TOPP: Endelig er sommeren her, og for mange er varmere temperaturer synonymt med festivallivet.

Fantastisk musikk, nye bekjentskaper, kvalitetstid med vennegjengen... Finnes det egentlig noe bedre? Svært lite, spør du oss!

Juli og august byr på utallige festivaler – noen gigantiske og noen mindre – men de færreste har råd til å kjøpe billetter til hver og én. Derfor har vi funnet frem syv festivaler vi av forskjellige grunner er helt forelsket i.

Så, hvis du er usikker på hvilke eventer du skal prioritere i år; velg fra denne listen – da kan det umulig galt!

image: 7 festivaler du må sjekke ut i sommer

Slottsfjell

Slottsfjellfestivalen har ekstremt mange trofaste gjester, som tar turen år etter år – og dét med god grunn. Den «berømte» høyden i Tønsberg byr på både det beste av internasjonale og norske artister, og i år kan arrangørene skilte med navn som Diplo, French Montana, Alan Walker, First Aid Kit, og Arif.

I tillegg tilbyr Slottsfjell klubbkonseptet Kastellnatt. I 2018-versjonen er det blant annet Christine Dancke og Sonny Alvin som skal sørge for å spille høyst dansbare låter.

Dato: 19.-21. juli
Nettsted: Slottsfjell.no

Kadetten

Her har vi en god, gammeldags nykommer – og vi er spent på hvordan det som omtales som «Norges nye strandfestival» blir når den går av stabelen i starten av juli.

Dersom været holder, har vi faktisk troen på at dette kan bli en av årets aller beste festivalopplevelser!

Foreløpig ser det lovende ut; på tross av at festivalen er ny i år, har de nemlig klart å sikre seg en av sommerens feteste lineups. For eksempel får publikum oppleve bunnsolide stjerner som Anderson .Paak, Ty Dolla $ign, Khalid, og Tyler, The Creator.

Det mangler heller ikke på opptredener «hjemmefra» heller; Amanda Delara, Kamelen, og Myra er blant de norske artistene som dukker opp.

Dato: 3.-4. juli
Nettsted: Kadetten.no

Way Out West

For å oppleve Way Out West må du påberegne litt reisetid – men en roadtrip med vennergjengen er jo bare en bonus! – da festivalen er lagt til Gøteborg i Sverige. Den går over tre dager, og dekker både elektronika, rock, og hip hop.

I år dukker blant annet Arcade Fire, Arctic Monkeys, det norske stjerneskuddet Sigrid, Mura Masa, og headliner Kendrick Lamar opp. Foruten om artistene, er det verdt å ta turen bare for å prøve alle de spennende, vegetarianske matbodene, og oppleve den helt spesielle stemningen i Slottsskogen.

I tillegg til festivalen, er også inngang til diverse nattklubber (som er en del av klubbkonseptet Stay Out West) i Gøteborg inkludert i billettprisen.

Dato: 9.-11. august
Nettsted: Wayoutwest.se

Oslo Sommertid

I fjord spilte Marcus og Martinus foran 30.000 mennesker på Voldsløkka – nå er det internasjonale stjerner, av høyeste kaliber, sin tur.

Oslo Sommertids headliner er selveste Eminem, og det er ingen tvil om at besøket av «Slim Shady» er etterlengtet (det er hans første på 17 år ifølge Universal Music); billettene ble nemlig revet vekk.

Også Pusha T., som slapp albumet «Daytona» i mai og deretter havnet i en svært offentlig krangel med Drake, dukker opp til fansens store glede.

Norge er representert i form av Onkl P og Klovner i Kamp.

Dato: 30. juni

Stavernfestivalen

Stavernfestivalen ble arrangert for første gang i 2001. Den gang varte den ifølge Telemarksavisa i én dag, bød på fire artister, og hadde 175 besøkende.

I 2018 går den over tre dager, og antall musikkglade gjester har økt til rundt 45.000 (som er fjorårets salgstall).

I år kan man glede seg til en variert og helt rå lineup: Blant de som skal opptre er nemlig Post Malone, Dua Lipa, Astrid S, Sigrid, Wiz Khalifa, David Guetta, og Aurora.

Bonus: Kø-systemet, selve stedet, maten – alt er «top notch» på Stavernfestivalen. Dét lønner seg helt tydelig å ha holdt på i 17 år.

Dato: 12.-14. juli
Nettsted: Stavernfestivalen.no

Øyafestivalen

Årets Øyafestival har en lineup som er nokså identisk med Way Out West sin – så dersom du ikke er gira på å dra til Sverige, kan du ta deg turen til Tøyenparken i stedet.

Her får du se Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, og Arcade Fire, i tillegg til Cezinano, St. Vincent, og Sløtface.

Mange mener Øya er den festivalen i Norge som har mest «personlighet» og byr på best stemning – og det er også vi i TOPP-redaksjonen helt enige i. Vi anbefaler på det sterkeste å ta turen hvis du har mulighet!

Dato: 7.-11. august
Nettsted: Oyafestivalen.no

Pstereo

I parkområdet Marinen i Trondheim, arrangeres Pstereo. Årets lineup inkluderer en god andel norske artister; Aurora, Cezinando, Sigrid, Kjartan Lauritzen... Også stjerneskuddet Lil Pump tar turen til Trondheim, i tillegg til den britiske gullstrupen Tom Odell.

Dato: 16.-18. august
Nettsted: Pstereo.no