LØGN: De fleste foreldre er som regel ærlige med barna sine, men noen ting er det nokså vanlig for dem å lyve om... FOTO: Fotolia
LØGN: De fleste foreldre er som regel ærlige med barna sine, men noen ting er det nokså vanlig for dem å lyve om... FOTO: FotoliaVis mer

familie

6 ting foreldrene dine løy om


TOPP: Vi i TOPP-redaksjonen synes foreldre er det beste som er.

En god klem fra mamma når man har en dårlig dag eller en engasjert pappa på sidelinjen under håndballkampen, dét er det lite som slår.

Likevel er det nå sånn at ingen er perfekte, og det gjelder oss våre kjære fedre og mødre; spesielt når det gjelder å lyve. Små, hvite løgner, vel og merke!

Under har vi listet opp løgner de fleste av oss har fått servert én eller annen gang (eller mange ganger) i løpet av oppveksten.

Kjenner du deg igjen?

LES OGSÅ: Cara Delevingne har farget sine korte lokker brune

1. «Hvis du svelger tyggis, blir den i magen din i syv år». Skal vi være helt ærlige, var dette noe vi trodde på leeenge. Nå vet vi likevel at det ikke er sant; det stemmer at kroppen ikke kan bryte ned tyggis på samme måte som mat, men den kan likevel flytte tyggisen nedover – og reisen ender med en tur på do.

2. «Du blir døv om du hører på for høy musikk». Denne er ikke heeelt usann. Å høre på musikk på høyt volum ofte og over lang tid, kan føre til svekket hørsel – men å digge skikkelig til favorittsangen ditt et par ganger, vil ikke utgjøre noen forskjell.

3. «Etter du har spist, må du vente en time før du kan bade». Nope, det har blitt bevist at dette neppe har noe å si.

4. «Hvis du fortsetter å gjøre den grimasen, kommer ansiktet ditt til å bli sånn!». Feil, feil, feil. I så fall hadde neppe grimase-eksperten Cara Delevingne sett ut som hun gjør!

5. «Hvis du sitter for mye foran TV-en, får du firkantede øyne». Denne sier seg vel selv... Det er langt ifra sant.

6. «Vannet i bassenget er tilsatt et stoff som gjør at urin blitt blått. Hvis du tisser, kommer alle til å se det!» Okei, vi må innrømme at også dette er noe vi har trodd på i ettertid, men det er visst bare enda en løgn –selv om det for så vidt er en god idé.