Vi lar oss inspirere av disse søte reinsdyrene.  Foto: Fotolia
Vi lar oss inspirere av disse søte reinsdyrene. Foto: Fotolia Vis mer

| Oppskrift

Overrask familien med søte cake pops!

Smelt! (Bokstavelig talt)

Det er mange godsaker å velge i nå som det er jul, men det kan også bli mye av de samme kakene. Hvorfor ikke klinke til med Cake Pops, og heller gjøre dem litt julete?

Du trenger:

(Forslag til lys kakedeig)
2 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
150 smør
150 g hvetemel
4 ss kakao
2 ts bakepulver

Ostekrem til å blande i
1/2 beger Tine Kremost til baking Naturell eller Vanilje
1 ts vaniljesukker
200 g melis

Glasur til å dekorere cake pops
200 g sjokolade (f.eks hvit, rosa eller rød) til smelting
Pynt til å dekotere med

Vi lar oss inspirere av disse Cakepopsene med juletema! Foto: Ruth Black - Fotolia
Vi lar oss inspirere av disse Cakepopsene med juletema! Foto: Ruth Black - Fotolia Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir.

Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette kakene i når glasuren skal stivne.

Start med å lage kaken
2. (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.

3. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.

Ostekrem

4. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint (uavhengig av hvilken du velger å bruke), gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele godt sammen til en masse.

Kom i julestemning med denne drikken!

Forme cakepops:

5. Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.

Kake på pinne

6. Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighets-pinner" på hobbyforretninger, på cacas.no eller f.eks Jernia.

Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.

7. Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør for å unngå at kaken sklir av pinnen!

8. La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).

Snømann og jule-pops! Vi vil ha! Foto: Fotolia
Snømann og jule-pops! Vi vil ha! Foto: Fotolia Vis mer

Glasering av Cakepops:

9. Nå skal hver enkelt av småkakene glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.

Pynting av cakepops:

10. Pynt cakepops med kakestrøssel umiddelbart etter dypping før glasuren stivner. Du kan bruke sølvkuler, kakesmuler, gelepenn eller annen pynt. Bruk fantasien!

Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

Oppskriften er hentet fra tine.no

 Foto: Vi elsker disse søte snømennene. Kanskje litt vanskelige å lage, men det er jo lov å prøve?
Foto: Vi elsker disse søte snømennene. Kanskje litt vanskelige å lage, men det er jo lov å prøve? Vis mer

God jul!

Les også: Noe søtt under juletreet?