Lag hjemmelaget granola med smak av epler og kanel. En garantert frokost-favoritt fremover!
Bakes i ovnen og oppbevares i tett glass for lengst mulig holdbarhet. Bytt til glutenfritt havregryn om du ønsker å lage en glutenfri variant.
Dette trenger du (ca. 6 porsjoner):
- 200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
- 75 g mandler
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g solsikkekjerner
- 1 dl eplejuice
- ½ ts malt kanel
- 2 ss flytende honning
- 25 g tørkede epler i skiver
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 160° C og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Ha alle ingrediensene utenom honningen og epleskivene i en bolle og bland godt.
3. Tøm blandingen på stekebrettet og fordel det hele utover i et jevnt lag.
4. Spre honningen over og sett brettet inn i den forvarmede ovnen. Stekes i 20–25 minutter. Rør litt underveis slik at det blir jevnt ristet.
5. Avkjøl blandingen helt før du blander inn de tørkede epleskivene. Oppbevar blandingen i et glass eller annen lukket beholder.
6. Server med yoghurt eller kald melk.
Denne oppskriften er hentet fra brodogkorn.no (Opplysningskontoret for brød og korn).