DUSJ I ISKALDT VANN: Ja, det skal tydeligvis være en god grunn til det! FOTO: Shutterstock
DUSJ I ISKALDT VANN: Ja, det skal tydeligvis være en god grunn til det! FOTO: Shutterstock Vis mer

| morgendusj

Derfor skal du dusje i iskaldt vann

Jepp, det høres grusomt ut - men er faktisk skikkelig lurt!

TOPP.NO: Føler du at du har lite energi for tiden? Jepp, det er ikke så veldig rart! Det er vinter, mørkt og kaldt ute - men heldigvis finnes det et lite triks som kan gjøre det i hvert fall liiitt lettere å stå opp om morgenen!

Det viser seg nemlig at hvordan du tar morgendusjen kan ha mye å si. For de fleste er det jo ganske så naturlig å skru opp temperaturen på vannet på morgenen fordi du er trøtt og kald.

LES OGSÅ: Hvordan du dusjer kan faktisk gi deg kviser på ryggen- slik unngår du det

Men dette kan faktisk gjøre deg mer trøtt. Når du utsetter kroppen for veldig varmt vann når du i utgangspunktet er kald, stiger kroppstemperaturen din veldig fort - og synker igjen ganske raskt etter dusjen - og dette gjør deg veldig trøtt. Supert triks om du sliter med å sovne på kvelden, men ikke sånn kjempelurt på morgenen altså.

I stedet bør du starte dagen med å skifte mellom iskaldt og varmt vann.

LES OGSÅ: 6 grunner til at du skal sove leeenge

Det høres helt forferdelig ut, men skal funke som bare det. Etter at du er ferdig med å vaske deg, setter du dusjen på så iskaldt vann du klarer og tvinger deg selv til å stå i det i 30 sekunder.

Deretter bytter du til så varmt vann du klarer i 30 sekunder, før du avslutter morgendusjen med 30 nye sekunder i iskaldt vann.

I tillegg til at dette vekker kroppen din fullstendig (og sørger for at du holder deg mer våken gjennom heeele dagen), skal det i tillegg være bra for immunforsvaret ditt og blodsirkulasjonen, og for å dempe stress. Yay!