SKRUR SEG AV: Mange opplever at telefonen skrur seg av i høst- og vinterkulda. Vi har funnet ut hvorfor – og hvordan man kan unngå det. FOTO: Scanpix
SKRUR SEG AV: Mange opplever at telefonen skrur seg av i høst- og vinterkulda. Vi har funnet ut hvorfor – og hvordan man kan unngå det. FOTO: Scanpix Vis mer

teknologi

Derfor «dør» telefonen din når det er kaldt ute

Og slik unngår du det!


TOPP: Det begynner å bli kaldere i luften, og noe som ofte skjer på denne årstiden, er at batteriet på mobilen vår plutselig blir lavt eller at den «dør» helt.

Grunnen er at mobilbatteriet rett og slett er laget for å fungere best i romtemperatur.

Dermed blir telefonen påvirket av å utsettes for ordentlig kulde (eller real varme). Apple definerer selv alle temperaturer under 0 grader som «for kaldt».

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

Her i Norge er det jo slett ikke sjelden at gradestokken viser minus – så hvordan kan man unngå at mobilen skrur seg av i vintermånedene?

LES OGSÅ: Slik ser Aaron fra «Mean Girls» ut 13 år senere

1. Ha mobilen inntil kroppen. Prøv å oppbevare mobilen så langt inntil deg som mulig; du har tross alt en kroppstemperatur på ca. 37 grader. Legg for eksempel telefonen i innerlommen på jakken din.

2. Bruk ørepropper. Bruk headset dersom du er ute og må prate i telefonen; da slipper du å utsette den for unødvendig kulde.

3. Varm den opp igjen. Dersom telefonen din allerede har «dødd», kan du ofte redde den ved å varme den opp igjen. Legg den for eksempel mellom hendene eller i BH-en, og ha litt tålmodighet før du prøver å skru den på på nytt.