Du trenger (4 porsjoner):
1 ½ plate kokesjokolade
2 egg
1 ts vaniljesukker
4 ss finrevet appelsinskall
3 dl Tine Kremfløte
Slik gjør du
Sjokolademousse
1. Smelt sjokolade i vannbad. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Visp kraftig mens sjokoladen avkjøles.
2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sjokolademoussen.
Pynt
3. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
TIPS: For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade.