STÅ OPP: En avgjørende faktor for å få en bra dag, er å komme seg opp tidlig – i følge forskning. FOTO: Scanpix
STÅ OPP: En avgjørende faktor for å få en bra dag, er å komme seg opp tidlig – i følge forskning. FOTO: Scanpix Vis mer

tips

6 #lifehacks som gir deg en bedre dag

Nei, takk til bad days.

TOPP.NO: Det finnes mange #lifehacks som lykkelige folk bruker for å få en bra dag. (Det er faktisk forsket på..!)

De gjør det til vaner, noe du også kan klare hvis du gjør dise punktene flere dager på rad.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med løsvippene

Bad days vil selvfølgelig komme, men vi vil gjerne gjøre det vi kan for å unngå dem. Så, her er 6 tips!

1. Sprett opp. Når vekkeklokka ringer, reiser du deg opp i senga, smiler og sier "Ja!" eller et annet positivt ladd ord. Ja, vi vet hvor sykt kleint det høres ut – men heldigvis skal ingen andre enn deg få det med seg...

Dette skal skape en god følelse i kroppen din helt fra du åpner øynene. Og det gjør det mye lettere å faktisk komme seg opp av senga..

2. Re opp sengen. Forskning viser faktisk at de som rer opp sengen hver morgen, har større sannsynlighet for å få en bra dag. Rart, men sant!

3. Smil. Når du står i speilet om morgenen – gi et stort smil til deg selv. Dette sender signaler til hjernen om at du er glad, så du kan faktisk lure deg selv litt.

4. Happy music = happy mind. Sleng på et par gladlåter om morgenen, for eksempel mens du pusser tenner eller spiser frokost. Ta en pause fra mobilen og lytt til sangen i stedet mens du spiser.

5. Mobilen. Det er også forsket på at de som sjekker mobilen med én gang man våkner, har større sannynlighet for en dårlig dag. Ofte møter vi kjipe nyheter og påminnelser om andres perfekte liv. La deg selv våkne litt før du sjekker sosiale medier!

6. Ta en prat med deg sjæl – rett og slett. Stressa før en uke med mange oppgaver? Hvis du har litt tid alene før dagen starter, ha en liten prat med deg selv. Lat som om noen har spurt hvordan du skal få kontroll på uka, og svar hvordan du skal løse det. Vær positiv.

Man sier jo ofte at alt føles mye bedre når vi prater med andre om det, så nå skal du prøve å ta den samtalen høyt med deg selv!

Vi håper dagen din blir BRA – hele uka <3