HVITE SNEAKERS: Det er lettere å holde dem rene enn du kanskje tror! Foto: Scanpix
HVITE SNEAKERS: Det er lettere å holde dem rene enn du kanskje tror! Foto: Scanpix Vis mer

sneakers

11 triks som holder sneakersene dine hvite

Rett og slett de viktigste lifehacksene du trenger denne våren.

TOPP: Nå lukter det ny årstid i lufta - og våren for oss betyr børstet asfalt og etterlengtede solrike dager. Med andre ord er det på tide å lufte de hvite sneakersene dine igjen (om du ikke er sånn som oss, og bruker dem hele året rundt da...).

Men det er ikke til å komme unna at hvite sneakers kan føles umulig å holde rene. Det kan rett og slett virke som at ingenting skal til før de blir flekkete og skitne.

LES OGSÅ: Dette klesplagget kan være grunnen til at du har vondt i ryggen

Heldigvis finnes det noen gode triks - og her er 11 lifehacks det er verdt å teste ut om du vil gå våren i møte med kritthvite sko:

1. Unngå vaskemaskinen. Selv om du bruker et aldri så forsiktig program, blir vaskemaskinen rett og slett for tøff mot skoene dine - og du risikerer å gjøre mer skade enn det faktisk hjelper.

2. Skyll lissene. Det er ikke tvil om at skolissene fort blir grå og gustne. Legg dem regelmessig i varmt vann med såpe og la dem lufttørke for å holde dem hvite.

LES OGSÅ: 18 flørtetriks alle jenter mestrer

3. Hvit neglelakk. Har du fått en liten flekk eller skrape på skoen? Skjul det på null komma niks med et lite strøk hvit neglelakk!

4. Og neglelakkfjerner. Har skoene gummisåler? Disse holder du enkelt skinnende rene med neglelakkfjerner.

5. Hold dem unna sola. Jepp, det høres kanskje merkelig ut, men sollyset kan føre til falming og misfarging.

6. Sjekk kjøkkenskapet. Eddik er nemlig ikke dumt å bruke for å vaske skoene dine hvite igjen. Fukt en klut med varmt vann, dypp den i eddik og vask forsiktig.

7. Tannbørsten er din venn. En tannbørste gjør det enklere å komme til steder du ikke når med en vanlig klut. Bruk den med såpe og varmt vann, og skrubb forsiktig.

LES OGSÅ: Ikke gjør dette når du dusjer - måten du dusjer på kan nemlig gi deg kviser på ryggen

8. Sjampo fjerner olje. Klarte du å miste en pommes frites på skoene (jess, det kan skje den beste av oss!)? Slapp av. Bruk en mild sjampo, varmt vann og tannbørste for å fjerne flekken.

9. Bruk klorin - i små doser. Om du vil gå ekstra grundig til verks kan du bruke blekemiddel på sneakersene. Men vær forsiktig - det kan fort bli for sterkt for skostoffet! Det viktigste er å blande ut klorinen med vann (ca 1 del klorin med 5 deler vann). Dypp en tannbørste i blandingen og skrubb skoene forsiktig. Skyll av med varmt vann til slutt.

10. Bruk tørkepapir. Når skoene er ferdig vasket, kan du krølle sammen tørkepapir og legge inne i skoene. Papiret trekker til seg fukt og gjør at sneakersene tørker fortere.

11. Impregner skoene dine. Alfa og omega. Spray dem med en god impregneringsspray (disse får du kjøpt på skobutikken), så holder sneakersene seg fine MYE lenger.

LES OGSÅ: Dette skjer med tyggegummien når du svelger den - er det faktisk farlig?

Kilde: WhoWhatWear