KJÆRLIGHETSSORG: Alexandra (19) skriver om den sorgen vi nesten aldri snakker om.  Foto: Privat
KJÆRLIGHETSSORG: Alexandra (19) skriver om den sorgen vi nesten aldri snakker om. Foto: Privat Vis mer

| Unge Stemmer

Unge stemmer: - Vi må ta kjærlighetssorg på alvor

Alexandra (19) om sorgen vi nesten aldri snakker om.

TOPPGIRL.NO: Jeg synes at Einar Gelius uttrykker det veldig fint. Han sier at "kjærlighetssorg er sorgen det ikke sendes blomster til. Den rammer tusenvis, men vi snakker lite eller ingenting om den. Vi må begynne å ta kjærlighetssorgen mye mer på alvor."

Å miste en du elsker er smertefullt. Uansett på hvilken måte du blir dumpet. Du blir påvirket både psykisk og fysisk. Sorgen kan være så dyp at du får dårligere helse. 

Jeg skulle ønske vi kunne snakket mer om denne sorgen. Ta kjærlighetssorg mye mer på alvor.

Det handler tross alt om menneskenes livskvalitet og helse. Det er ingen sorggrupper eller hjelpeapparater som står klar som ved et dødsfall. Det vil si at du står nokså alene igjen med sorgen.

Derfor er det viktig å ta kjærlighetssorg mye mer på alvor. Sorgprosessen må få gå sin gang, selv om det tar sin tid. Det er viktig å ta en dag av gangen. Selv om det er tungt og vanskelig. 

Kjærlighetssorg kan utarte seg på forskjellige vis. Det kan være at du mister matlyst, trøstespiser, ikke får sove, opplever skyldfølelse og noen er redd for at de holder på å bli gal.

Husk at du ikke er alene selv om det kan føles sånn.

Det er viktig å snakke om denne sorgen med venner eller familie for å sette ord på sorgen. Uansett er det viktig å bruke tid for å bearbeide denne kjærlighetssorgen.

"Don't let the person who didn't love you, keep you from the one who will".

Skrevet av Alexandra Emilie Dagfinrud (19 år)

Vil du ha dine tanker publisert på Topp? Du kan skrive om alt fra politikk, miljø, skole, vennskap, kjærlighet og kroppspress, til å kommentere hva du mener om «SKAM» — vi vil høre din stemme! Send tekst og bilde med fullt navn og alder til karen@toppgirl.no.