DE USYNLIGE: «Underjordiske» kviser er også sykt plagsomme... FOTO: Scanpix
DE USYNLIGE: «Underjordiske» kviser er også sykt plagsomme... FOTO: ScanpixVis mer

kviser

Sliter du med kviser? Dette hjelper!

8 triks som faktisk kan funke.


TOPP: Kjendisene får det, foreldrene dine har fått det, og ja – du også. Noen er mer plaget enn andre, men alle får noen kviser i løpet av livet.

Altså, hva skal vi med dem? Men de dukker opp, så da må vi bare godta det. Og prøve å forebygge så godt vi kan. For ja, det er faktisk mulig.

Her har vi samlet noen tips som kan hjelpe deg å holde dem unna!

LES OGSÅ: Slik slutter du å grue deg til «alt»

1. Bytte på senga ofte. Spesielt hvis du er plaget med oljete og fet hud, kan det hjelpe å bytte på senga oftere.

Det kan nemlig samle seg mange bakterier på putetrekket som kan skape kviser i løpet av 7-8 timers søvn. Så ikke glem å bytte sengetrekket innimellom!

2. Unngå stress. Det er ikke uten grunn at man føler det «alltid» dukker opp en kvise før du skal noe viktig.

Det beste du kan gjøre er å lytte til kroppen når du kjenner stresset komme, slappe av, få en massasje eller faktisk å lære deg yogaøvelser som skal stresse ned kroppen.

LES OGSÅ: Dette synes Noah Cyrus om å bli sammenlignet med Miley

3. Fjerne sminka – alltid. Ja, vi veeet, noen ganger er det så ORK. Likevel, det aller beste tipset i denne saken er å fjerne sminka, hver eneste kveld. Sminke som har ligget på huden hele dagen, skal vaskes bort når kvelden kommer.

OBS: Husk å rense sminkekostene dine også!

4. Finne ut hudtypen din. Ta deg en tur til en hudsalong/hudpleier for å en gang for alle få vite hva slags produkter du bør bruke.

5. Rense huden. Hver morgen og kveld, med riktige produkter for din hud.

6. Ikke ta i ansiktet. Det er haugevis med bakterier på fingrene dine (og telefonen din) så unngå å ta deg i ansiktet for mye.

LES OGSÅ: Zara Larsson disser «13 Reasons Why» på Twitter

7. Prøv isbit-triks. Isbiter skal kjøle ned området rundt kvisa og "roe den ned". Ta isbiten i et lommetørkle så det ikke blir så vondt på huden, og stryk forsiktig mot huden i fem minutter.

8. Ikke klemme for tidlig. Det er fristende, men ikke klem kvisa for tidlig. Den skal ha en gul «tupp» hvis du skal klemme på den.

Før dette skjer er den bare rød og vond, og ved å klemme kan du risikere å spre pusset som ligger på innsiden, videre nedover i huden.

LES OGSÅ: 8 ganger Justin Bieber smeltet hjertene våre <3