KONDOM: Det kan være lurt å øve seg på å sette på kondomet riktig. For eksempel kan man bruke en banan! FOTO: Shutterstock
KONDOM: Det kan være lurt å øve seg på å sette på kondomet riktig. For eksempel kan man bruke en banan! FOTO: ShutterstockVis mer

| Kondom

Slik vet du at kondomet er satt på riktig

Det er noen ting du må huske på!


TOPP: Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer i tillegg til å beskytte om graviditet.

Men et kondom fungerer bare når det brukes riktig – så det er greit å vite hvordan det skal settes på og hva man skal være obs på.

Så i den nyeste videoen av «Kroppen min», tar sykepleier Stine og journalist Karen for seg hvordan man setter på kondomet på best mulig måte – og hvordan man kan vite om det sitter riktig.

LES OGSÅ: Eksperten svarer: Hvordan fingrer man egentlig?

Og som sagt, kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter deg mot kjønnsykdommer (eller seksuelt overførbare infeksjoner som Stine kaller det), så bruk kondom hver gang du har sex med en ny person.

Pssst: det er helt lov å øve seg på å sette på et kondom før man skal ha sex første gangen. I videoen tipser Stine om ting du kan bruke hjemme for å øve deg!