UBEHAGELIG: Det er sjelden gøy å ta av seg skoene og merke en skikkelig vond lukt – for så å innse at det er din egen tåfis. FOTO: Fotolia
UBEHAGELIG: Det er sjelden gøy å ta av seg skoene og merke en skikkelig vond lukt – for så å innse at det er din egen tåfis. FOTO: Fotolia Vis mer

helse

Slik blir du kvitt tåfislukten

Med disse tipsene slipper du å grue deg til å ta av deg skoene...


TOPP: Det er absolutt ikke uvanlig å svette på bena, det er noe vi alle er utsatt for på et eller annet tidspunkt.

Men, selv om det er helt naturlig, kan det også oppleves ubehagelig i mange situasjoner.

Altså, finnes det noe kjipere enn å være på besøk hos venner, og grue seg skikkelig til å ta av seg skoene og «slippe løs» den vonde lukten...?

LES OGSÅ: Slik takler du at venninnen din har kjærlighetssorg

Heldigvis finnes det flere grep man kan ta for å bli kvitt sure føtter. Sjekk ut våre aller beste tips under! Ha det bra, tåfis.

1. Hygiene er viktig. Pass på at du vasker bena godt hver gang du dusjer (husk fotsålen og mellom tærne!), og bruk gjerne antibakteriell såpe for ekstra effekt.

2. Bytt sko. Dersom du har mulighet, bør du la være å bruke samme sko flere dager på rad. En regel kan være å gi hvert skopar et døgns hvile før du tar dem på igjen.

3. Fotdeodorant. Jepp, det finnes en deodorant spesielt for føttene dine! Denne kan kjøpes reseptfritt på de aller fleste apoteker.

4. Rene sokker. Denne er kanskje litt åpenbar, men det er jo viktig for å unngå den vonde lukten. Ta på deg nye sokker hver morgen, og bytt gjerne et par ganger daglig hvis du svetter mye.

5. Absorberende såler. Det kan lønne seg å investere i absorberende såler, som skal holde deg tørr på beina hele dagen og fjerne vond lukt.

6. Ta sko-pause. Kipp av deg skoene i løpet av skole-/arbeidsdagen; på den måten får både føttene og skoene dine luftet seg.