Forhold

Leserspørsmål: Hjelp! Vi liker ikke samme type sex


TOPP: Det er slett ikke unormalt å ha spørsmål om sex og forhold når man er ung – faktisk er det nesten litt spesielt om man ikke har det.

Se ukens leserspørsmål fra vår svenske søsterside, Frida.se, under.

Svaret gis av psykolog Jenny, som også har studert sexologi.

Hei, Jenny! Jeg og kjæresten min liker virkelig ikke samme måte å ha sex på. Han liker å gjøre det raskt, så han kommer fort, og jeg synes ikke det er deilig i det hele tatt. Han er det første jeg har hatt sex med, og helt ærlig så liker jeg bedre å onanere enn å ha sex. Han er perfekt på alle andre måter, men han er så utålmodig. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil at han skal ta det litt roligere, slik at det føles som at vi har sex, ikke at han bare kjører sitt eget løp... Hvordan snakker jeg med han om det på en bra måte?

Hilsen Lizz

LES OGSÅ: Kjæresten min har liten penis – hva gjør jeg?

LESERSPØRSMÅL: Denne uken svarer psykolog Jenny en ung jente som sliter med sexlivet med kjæresten. FOTO: Scanpix
LESERSPØRSMÅL: Denne uken svarer psykolog Jenny en ung jente som sliter med sexlivet med kjæresten. FOTO: Scanpix Vis mer

Svar: Hei, Lizz! Mange jenter lar være å si ifra at de ikke er fornøyde med sex fordi de er redde for at gutten skal bli fornærmet eller lei seg – men slik kan man ikke tenkte.

Det er helt greit å be om det du vil ha og snakke med han om det, og å tørre vise det tydelig under «akten». Ord og lyder som understreker at du liker når han gjør bestemte ting, er fint.

Dersom kjæresten din er en så bra fyr som du sier, vil han gjøre deg lykkelig. Si det du skriver til han: At du vil at dere skal ha sex på en måte som gjør at dere kommer nærmere hverandre og at det er en felles opplevelse.

Lykke til!

Hilsen Jenny