IKKE GLEM TAMPONGEN: Er det én ting du må huske på når du har mensen, er det å ikke overskride antall timer som anbefales mellom hver gang du bytter tampong. FOTO: Scanpix
IKKE GLEM TAMPONGEN: Er det én ting du må huske på når du har mensen, er det å ikke overskride antall timer som anbefales mellom hver gang du bytter tampong. FOTO: Scanpix Vis mer

mensen

Ikke gjør dette når du har mensen


TOPP: Det er mye man skal tenke på når tante rød banker på døren.

De fleste ønsker å unngå hvite plagg (og det er helt forståelig, selv om man i teorien skal kunne gå med det), noen må ta smertestillende (for hun banker ikke akkurat på forsiktig…), og andre får skikkelig cravings.

Men det er én ting man virkelig må passe på når man har mensen: Nemlig hvor lenge du har i tampong.

LES OGSÅ: Slik får du neglene dine til å vokse raskere og bli sterkere

Selv om man kan bruke tampong opptil åtte timer av gangen, er det viktig å ikke overskride denne tidsrammen.

Det sies at man mer enn gjerne kan sove med tampong, men da er det viktig for deg under 18 (som helst trenger litt over 9 timer søvn), at du har på alarm når tampongen må skiftes.

Sitter den lenger enn åtte timer kan infeksjoner og irritasjoner lettere oppstå, og i verste fall føre til den alvorlige infeksjonen TSS.

LES OGSÅ: 9 kjente sminkemerker som tar avstand fra dyretesting

Toxic Shock Syndrome (TSS) er en veldig uvanlig, men alvorlig infeksjon som kan ramme både kvinner, menn og barn.

Omtrent halvparten av alle TSS-tilfeller rammer kvinner eller jenter som har mensen. TSS forårsakes av toksiner (gift) som dannes av bakterien Stophyloccus aureus som er vanlig i nesen og skjeden.

Halvparten av alle TSS-tilfeller forekommer hos tampongbrukende kvinner fordi blodansamlingen i tampongen kan hjelpe bakterienes tilvekst, særlig om tampongen sitter i for lenge. Det skriver Reddville.no.