VÆR OBS: Det er greit å sjekke fargen på mensblodet ditt av og til – det kan faktisk gjøre deg oppmerksom på om du for eksempel har fått en infeksjon. FOTO: Scanpix
VÆR OBS: Det er greit å sjekke fargen på mensblodet ditt av og til – det kan faktisk gjøre deg oppmerksom på om du for eksempel har fått en infeksjon. FOTO: Scanpix Vis mer

mensen

Dette betyr fargen på mensblodet ditt

Greit å vite!


TOPP: De fleste av oss tenker sjelden på hva slags farge mensblodet vårt har.

At mensen kommer én gang i måneden er jo noe vi er veldig klar over, og vi vet tampongen må byttes med jevne mellomrom og at man bør dusje hver dag – men mer oppmerksomhet enn dét vier man det sjelden.

Vel, det viser seg at man kanskje bør være litt mer obs.

Det har seg nemlig slik at fargen på mensblodet ditt kan være en relativt god pekepinn på litt av hvert!

Under kan du lese om nettopp dét, og finne ut når du kanskje bør ta en tur til legen for å dobbeltsjekke at alt er i orden «der nede».

LES OGSÅ: Nå herjer denne «trendy» poseringen på Instagram

Mensblodet mitt er knallrødt

Det virker kanskje litt rart at mensblodet er av den samme «intense» rødfargen du ser når du for eksempel får et papirkutt på fingeren – men som regel er dette helt normalt og ingenting å bekymre seg for. Det betyr bare at du er på et tidspunkt i syklusen hvor du blør mye.

Mensblodet mitt er mørkerødt

Heller ikke dette er et tegn på at noe er galt (i alle fall ikke i det fleste tilfeller). No need to worry!

Mensblodet mitt er lyserosa

Dersom du omtrent ikke har mensen og kun ser små, lysrosa dråper, bør du kanskje ta en tur til legen for å sjekke deg. Det kan nemlig være at du har lavt østrogennivå – og det er spesielt sannsynlig dersom du nylig har gått ned mye i vekt, har trent ekstremt ofte og hardt, eller går på en streng diett.

Dersom dét høres kjent ut, bør du tenke på å legge om livsstilen din – enten litt eller mye – og passe på at kroppen din har det bra <3

Mensblodet mitt er oransje

Er mensblodet ditt oransje, anbefaler vi å gå til legen. Det er ikke sikkert det er noe galt, men fargen kan være et tegn på infeksjon.

Mensblodet mitt er grått

Jepp, enda en farge som muligens signaliserer at noe ikke er helt som det skal «der nede»: For eksempel kan du ha fått bakteriell vaginose eller en annen type infeksjon. Ta en tur til legen for sikkerhets skyld – det skader ikke!