FORVENTNINGER: De fleste av oss har forventninger til hvordan det blir å sex for første gang – men det er ikke alltid at de forventningene speiler virkeligheten. FOTO: Scanpix
FORVENTNINGER: De fleste av oss har forventninger til hvordan det blir å sex for første gang – men det er ikke alltid at de forventningene speiler virkeligheten. FOTO: Scanpix Vis mer

Sex

7 ting du bør vite før du har sex

Det blir nemlig antageligvis ikke sånn som du hadde forestilt deg.


TOPP: Du vet kanskje hvordan det foregår og hva som «pleier» å skje, men før du har prøvd er det vanskelig å vite hva man skal forvente.

Populærkultur fremstiller nemlig sex på én spesiell måte som ikke alltid speiler virkeligheten.

Uansett hvordan den første gangen blir, er det viktig at det er på dine premisser og at du gjør det fordi du vil.

Det er vanlig å være nysgjerrig og spent før den første gangen – derfor har vi en liten guide til hva du kan forvente.

LES OGSÅ: Derfor blir Rihanna beskyldt for å photoshoppe dette bildet

#1: Det er ikke sikkert det blir eksplosjoner og fyrverkeri.

Den første gangen skal være helt spesiell og romantisk, men det er faktisk sånn at den kan være litt klumsete og klein, og kanskje også litt ubehagelig.

#2: Dere kommer til å like forskjellige ting.

Den såkalte misjonærstillingen blir fremstilt som den mest vanlige i filmer og på TV, men i realiteten kan det hende den ikke gjør noe for deg.

Hvis det føles feil, ikke vær redd for å forandre det litt og prøve noe nytt!

LES OGSÅ: Begår du disse (veldig) vanlige tørrsjampo-feilene?

#3: Det kan hende du blør eller ikke, og det kan hende det gjør vondt eller ikke.

Vi får jo høre at den første gangen gjør vondt, men sannheten er at vi alle er såpass forskjellige at du kan oppleve den første gangen heeelt annerledes enn venninnen din. Det er umulig å vite hvordan den første gangen blir, så ta det helt med ro.

#4: Forbered deg på at du kanskje blir skuffet.

Sex er komplisert. Derfor bør du ikke være skuffa hvis den første gangen ikke ble helt som du forestilte deg. Det blir nemlig bedre etterhvert!

#5: Ikke vær redd for å bruke litt «hjelp».

Hjelp i form av glidemiddel, altså. Det kan være at hodet ditt er så fullt av tanker at kroppen ikke jobber akkurat som du vil at den skal. Da er det helt OK å bruke glidemiddel for å gjøre det hele litt enklere.

LES OGSÅ: Dette bør du jobbe med basert på stjernetegnet ditt

#6: Gå på do.

Det er like greit først som sist å ha for vane å gå på do etter akten. Urinveisinfeksjon er ofte forårsaket av sex, men er også enkelt å forhindre. Blant annet ved å gå på do rett etter sex.

#7: Viktigst av alt: Husk at du kan stoppe akkurat når du vil.

Selv om du ville for 30 sekunder siden og dere er godt i gang, så er det ingen skam i å si stopp til den andre personen når du føler at du ikke vil mer. Sex mellom to mennesker skal være noe begge parter vil, og det skal føles bra hele tiden.