UNDERLIVET: Det er noen typer klær du bør styre unna om du kjenner at ikke alt stemmer «der nede». FOTO: NTB Scanpix
UNDERLIVET: Det er noen typer klær du bør styre unna om du kjenner at ikke alt stemmer «der nede». FOTO: NTB Scanpix Vis mer

underliv

7 klesplagg som irriterer underlivet ditt

Jepp, det er noen plagg du ikke bør bruke om «vajayjay»-en din oppfører seg rart.


TOPP: Vaginaen din er en fantastisk ting.

Bare tenk på at underlivet ditt kan rense seg selv (hello, utflod!), og til og med skvise ut noe så stort som en baby når den tid kommer.

Derfor er det utrolig viktig å ta vare på vaginaen din på best mulig måte.

Du har helt sikkert allerede fått med deg at det er mye du bør holde unna «vajayjay»-en din (som irriterende såpe og matvarer, lol!) og at hvordan du tørker deg etter do kan ha noe å si om du vil slippe unna fukt, lukt og mystisk kløe der nede...

LES OGSÅ: Derfor skal du helst barbere leggene dine på kvelden

Men nå kan altså klærne dine også være vaginaens verste fiender.

Så om du opplever at ting ikke er helt som det skal der nede, vurder om det er noen av disse plaggene som kan være grunnen:

1. Vått badetøy.

Ikke heng for lenge i vått badetøy om du er og svømmer. Fukten kan fort føre til en litt mer ubehagelig soppinfeksjon — som ikke er farlig, bare veldig, veldig irriterende!

2. Truser med farger.

Det er sjelden dette er grunnen, men om du har et ekstra sensitivt underliv, kan sterke fargestoffer skape irritasjon og ubehag. Forsøk å bruke hvite bomullstruser så ofte du kan!

3. Truser som ikke er av bomull.

Det finnes så mye fint undertøy i silke, polyester, nylon osv, men fordi disse stoffene ikke puster særlig godt kan det fort føre til trøbbel der nede.

Vaginaen din liker å lufte seg så den ikke blir for varm og klam gjennom dagen (faktisk kan det være lurt å sove uten truse på natten for litt ekstra lufting!), så bomull er det sikreste valget når du skal kjøpe truser.

Klarer du ikke å leve uten nylontrusene dine, bruk i hvert fall noen som har bomull i skrittet.

4. Stringtruser.

Jepp, de er supre å bruke under trange plagg, men en skikkelig fiende av underlivet ditt.

Fordi de sitter så veldig tett inntil huden dere nede kan stringtrusen føre med seg avføringspartikler og bakterier fra «der bak» og lage en skikkelig dårlig fest «der foran». Bakteriene kan nemlig føre til urinveisinfeksjon, soppinfeksjon og andre ulumskheter.

Derfor: Dropp stringtrusa så mye du kan! Vaginaen din vil takke deg for det.

5. Svette treningsklær.

I likhet med badetøy, er fukten fra svett treningsklær lite gunstig og kan lett føre til soppinfeksjon. Så skrell av deg treningstøyet og undertøyet ditt så fort du er ferdig med treningsøkten!

6. Trange bukser.

Nei, du trenger ikke kaste skinny jeansen din, men tenk over at det kan være lurt å variere med litt luftigere plagg innimellom <3

7. Bodysuits.

Bodysuits, eller bare bodyer som de også kalles, er en superhot trend for tiden, men ordentlig ugreit for vaginaen. Det blir rett og slett altfor fort trangt, klamt og varmt.

Det beste er å droppe truse under, da puster det i hvert fall litt bedre — og bruk den heller til et luftig skjørt, enn en trang bukse eller shorts.