IKONISK SCENE: Hvem kan vel glemme da Regina Geroge gjorde puppehull til en trend i «Mean Girls»? Lol. Foto: Skjermdump/«Mean Girls»
IKONISK SCENE: Hvem kan vel glemme da Regina Geroge gjorde puppehull til en trend i «Mean Girls»? Lol. Foto: Skjermdump/«Mean Girls»Vis mer

| pupper

6 rare ting med puppene dine som faktisk er helt normale

Slapp helt av, alt på denne listen er innafor!

TOPP: Omtrent halve planeten har et par, men fremdeles er det rart når de vokser ut når man kommer i tenårene - og det er slettes ikke uvanlig å ha et spørsmål eller to knyttet til puppene sine.

For hva er egentlig helt normalt - og hva bør man være obs på når det kommer til brystene våre?

LES OGSÅ: 12 merkelige fakta om pupper du (nesten) garantert ikke visste fra før!

Her har vi samlet seks av de vanligste puppebekymringene man kan ha - og som faktisk er helt normalt:

1. Hårete brystvorter

Ikke få panikk om du finner noen få (eller kanskje veldig mange) hår rundt brystvorta di. Det er nemlig helt normalt, og nesten alle i verden har det. Det er slettes ikke uvanlig for oss jenter å ha små hår på areolaen (som er den mørkere ringen rundt brystvorta), og hvor mye hår du har avhenger av hormoner og genene dine.

2. Ømme pupper

Både når du vokser i puberteten, og puppene dine forstørres når du har mensen, kan huden strekkes og gjøre at puppene føles ømme som en støl muskel. Også hormonene som frigjøres i hjernen din før og under menstruasjonen kan gjøre puppene dine ekstra følsomme og vonde å ta på.

3. En pupp er større enn den andre

Å ha pupper (og brystvorter) i ulike størrelser er helt normalt, og spesielt i puberteten når brystene utvikler seg. Forskjellen er gjerne størst i starten, for puppene kan vokse i utakt. Så slapp helt av, og ikke stress! Etterhvert pleier puppene uansett å jevne seg mer ut, selv om de aller, aller fleste har litt ulike pupper hele livet.

LES OGSÅ: 11 grunner til å gå uten BH

4. Innovervendte brystvorter

Brystvorter kommer i alle farger, størrelser og fasonger, og man tror at omtrent 5-10 prosent av alle kvinner har innvoervendte/innsunkne brystvorter - der brystvortene peker innover i stedet for utover. I tillegg er det også vanlig å ha flate brystvorter!

5. Å ha veldig, veldig små pupper

Har du nesten ikke pupper i det hele tatt? Eller knapt antydning? Slapp helt av, for mange kommer ikke puppene før i slutten av puberteten, rundt 17-18-årsalderen, og for andre fortsetter de å vokse ut i 20-årene. Og er det slik at du ender opp med små pupper, kan du være glad for det og! Pupper er fine i alle størrelser, også de som er små. Ikke tenk så mye på hvor mye de kommer til å vokse eller bekymre deg for om de blir større - vær glad for puppene du har!

6. Klumper rundt brystvorta

Har du oppdaget små nupper på areolaen? Det rett og slett bittesmå kjertler som produserer olje som skal hjelpe til å smøre brystvortene slik at de ikke tørker ut når man ammer.

LES OGSÅ: Så ofte bør du vaske BH-ene dine

Kilde: Seventeen