BLIR BEDRE: Sex blir som oftest bedre jo mer man har det og jo eldre man blir. Under finner du fem ting du bør slutte med (nå!) for å gi sexlivet ditt en dytt i riktig retning. FOTO: Scanpix
BLIR BEDRE: Sex blir som oftest bedre jo mer man har det og jo eldre man blir. Under finner du fem ting du bør slutte med (nå!) for å gi sexlivet ditt en dytt i riktig retning. FOTO: Scanpix Vis mer

Sex

5 vanlige sex-tabber du begår som ung

Been there, done that...


TOPP: Av naturlige årsaker blir sex gjerne bedre jo mer man har det og jo eldre man blir.

Under finner du fem ting det er på tide å slutte med – nå! – for å gi sexlivet ditt en dytt i riktig retning.

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

LES OGSÅ: Se Daniel Radcliffes første «Harry Potter»-audition

1. Du forteller ikke hva du liker

Sexpartneren din er ikke tankeleser: Det er viktig at du viser hva du liker og ikke! Dét kan du gjøre ved føre hendene hens dit du vil ha dem, stønne når det føles godt, eller rett og slett fortelle.

(Pssst: I starten kan det kanskje være vanskelig å være helt sikker på hva du faktisk liker, men det finner man ut med tiden – enten alene eller sammen med partneren sin.)

2. Du trives ikke med hvordan du ser ut

Mange synes det er ukomfortabelt å vise seg naken foran andre. Dét er det ingenting rart med, men prøv så godt du kan å slappe av. Personen du har sex med elsker garantert å se deg naken, og kommer ikke (!) til å bry seg om kompleksene dine.

LES OGSÅ: Dette avslører måten dere sover på om forholdet

3. Du faker orgasme

Den du ligger med kommer hver gang dere har sex, men du sjelden eller aldri gjør det, og for å være snill later du som at du også får orgasme – men gjør deg selv og sexpartneren din en tjeneste: Bare vær ærlig. Dersom du ikke sier ifra, kommer ikke situasjonen til å forandre seg. Hen tror jo at du har det supert!

4. ... Og tror at du skal få orgasme gjennom vaginalsex

Bare fordi de aller fleste gutter kommer av penetrerende samleie, betyr det ikke at det funker slik for jenter også. Ja, noen kan få g-punktsorgasme, men det letteste for mange er å komme av stimulering av klitoris. Dét fungerer godt både som forspill og under selve samleie.

5. Du gjør ting du egentlig ikke liker

Selvfølgelig er det spennende å teste nye ting i senga, og så lenge dere begge vil, er det bare å kjøre på – men dersom det er noe du føler deg ubekvem med, må du si ifra. Dersom partneren din er en bra person, kommer hen til å respektere det (hvis ikke er det på tide å avslutte flørten eller forholdet med én gang).

LES OGSÅ: Se Blake Livelys aller første «Gossip Girl»-audition