GOD FØLELSE: Mange opplever tilfredsstillelse og en slags indre ro etter orgasme. FOTO: Scanpix
GOD FØLELSE: Mange opplever tilfredsstillelse og en slags indre ro etter orgasme. FOTO: Scanpix Vis mer

orgasme

5 ting som kan skje etter du får orgasme

Let's talk about sex.

TOPP: For de fleste oppleves sex og det å få orgasme som både fint og tilfredsstillende.

Det første som skjer rett etterpå, er at blodtrykket og hjerterytmen din går ned. Det er likevel sånn at noen opplever andre, og mer eller mindre ubehagelige ettervirkninger.

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

LES OGSÅ: Fem grunner til at en sommerflørt er en god idé

Her er en liste over ting som kan skje etter du får orgasme:

1. Mensen kan komme tidligere.
Hormoner som utløses ved sex eller onanering, kan fremskynde eggløsningen og føre til at mensen plutselig kommer tidligere enn du hadde forventet.

2. Du begynner å gråte. Å begynne å gråte etter sex, er vanligere enn mange tror. Det er ikke så rart heller når man tenker over det: Sex og orgasme setter i gang mange hormoner, og kan utløse en hel haug med forskjellige følelser.

3. Hodepine. Å få vondt i hodet etter sex og orgasme er heller ikke uvanlig. Når du har sex eller onanerer, spenner nemlig kroppen seg, noe som i etterkant kan føre til vondt i hodet.

Hodepinen gir seg som regel i løpet av en time, men om du opplever å få veldig plagsom hodepine hver gang du har sex eller onanerer, kan det være lurt å ta seg en tur til legen.

LES OGSÅ: Slik får du myggstikkene dine til å slutte å klø

4. Kramper eller smerter i magen. Noenjenter opplever å få mensenlignende kramper i magen etter orgasme. Som regel er dette helt ufarlig, og kommer av at orgasmen forårsaker små sammentrekninger i underlivet og bekkenet.

Dersom krampene er veldig smertefulle og hindrer deg i å ønske å ha sex eller onanere, bør du oppsøke lege.

5. Du begynner å nyse. Forskerene vet ikke hvorfor, men det er veldig vanlig at man kan oppleve et skikkelig nyse-anfall etter orgasme. Lol!