NORMALT: Kjønnshår er det mest naturlige i hele verden. FOTO: Scanpix
NORMALT: Kjønnshår er det mest naturlige i hele verden. FOTO: Scanpix Vis mer

underliv

5 ting du ikke visste om kjønnshår

Bli bedre kjent med underlivet ditt!

TOPP: Det er mange ting ved kvinners underliv som er flaut å snakke om for mange. Som for eksempel onani, mensen eller kjønnshår.

Det må vi endre på – ingen skal skamme seg over underlivet sitt! Å snakke om og utforske er en måte å bli bedre kjent med egen kropp på.

LES OGSÅ: Beyoncé viste endelig frem tvillingene for første gang

Mange synes kjønnshår er ekkelt, men det er, på lik linje med mensen, det mest naturlige i hele verden. Alle har det!

Når det kommer til «frisering»/fjerning av håret der nede er mulighetene mange, men det er viktig at du gjør det som føles best og riktigst ut for nettopp deg.

Her kommer fem fakta du kanskje ikke visste om ja, du gjettet riktig kjønnshår:

1. Håret har en funksjon. Som med alt annet hår på kroppen, er det en grunn til at det vokser hår der nede. Kjønnshåret beskytter underlivet fra bakterier og annet rusk.

LES OGSÅ: Lea Michele med hjerteskjærende throwback

2. Ikke voks deg når du har mensen. På grunn av alle hormonene før og under mensen, vil underlivet ditt være mer sensitivt i denne perioden. Noe som betyr at voksing mest sannsynlig vil være enda mer smertefullt enn det allerede er... Auuu!

3. Mindre friksjon. Ikke bare beskytter kjønnshår mot bakterier, det er også beskyttende mot friksjon, både under sex – og ellers.

4. Håret blir ikke tykkere av barbering. Det er en vanlig misforståelse at kjønnshåret blir tykkere hvis man barberer seg. Den kan kanskje føles sånn, men det er altså feil.

Forklaringen er at hårene i utgangspunktet er avsmalnende på tuppen. Når man barberer seg kutter man håret rett av og når det vokser ut igjen vil det føles tykkere fordi det, naturlig nok, ikke har en avsmalnende tupp lenger.

LES OGSÅ: Fem grunner til at en sommerflørt er en god idé

5. Å la håret vokse er mest hygenisk. Det føles kanskje ikke sånn alltid, men det er altså slik at det er mer hygenisk å la kjønnshåret vokse enn å vokse eller barbere seg.

Hvis du er redd for lukt eller at håret skal samle opp bakterier er tipset rett og slett å være flink med intim-hygienen. Dessuten, kjønnshåret er som regel det letteste å holde rent der nede.