VANSKELIG VALG: Tanken på å slå opp med kjæresten kan være skremmende, og man bør være ganske sikker før man faktisk gjør det slutt. Under finner du fem tegn på at det er på tide å komme seg ut av forholdet. FOTO: Scanpix
VANSKELIG VALG: Tanken på å slå opp med kjæresten kan være skremmende, og man bør være ganske sikker før man faktisk gjør det slutt. Under finner du fem tegn på at det er på tide å komme seg ut av forholdet. FOTO: Scanpix Vis mer

brudd

Slik vet du om det er på tide å slå opp

Vi har samlet fem tegn!


TOPP: Det er sjelden lett å gjøre det slutt med noen.

Som regel har man en eller annen form for kjærlighet for personen uansett, og det kan virke skremmende å slå opp – man er jo så vant til å være to...

Dersom du vurderer å gå fra typen eller dama di, har vi noe som kanskje kan hjelpe deg litt på vei; vi har rett og slett samlet fem tegn på at det er på tide å gjøre det slutt.

(Pssst: Selvfølgelig bør du ikke ta avgjørelsen kun basert på denne artikkelen, men dersom du kjenner deg igjen i flere punkter på listen, synes vi definitivt at det er rett av deg å revurdere forholdet du er i.)

LES OGSÅ: Slik ser «The Ring»-jenta ut – 15 år etter at filmen kom

1. Du ser ingen fremtid. Dersom du ikke klarer å se for deg – og glede deg til – resten av livet med kjæresten din, bør du kanskje revurdere forholdet du er i. Det betyr mest sannsynlig at hen ikke er «den rette», og dersom dét er tilfellet, kaster du bare bort både din egen og partneren din sin tid.

(Pssst: Vi mener ikke at du nødvendigvis skal kunne se for deg å bli gammel med en person du har datet i to måneder, men dersom dere har vært i et seriøst forhold over lengre tid, bør man jo i det minste ha et håp om at det skal vare.)

2. Hen prøver å kontrollere deg. Nei, nei, nei, og atter nei. Dersom kjæresten din prøver å kontrollere deg, for eksempel i form av hvor ofte du er med venner eller hva du kler deg i, er hen ikke noe å spare på! Selvfølgelig skal man kunne komme med innspill og få dele meningene sine i et forhold, men dersom hen gir deg «ordre»... Bye, Felicia.

3. Dere krangler hele tiden. Å krangle av og til er normalt – og sunt! Men dersom alt blir til en skikkelig krangel mellom deg og kjæresten, både stort og smått, er det på tide å gå i tenkeboksen.

4. Du kan ikke være deg selv. OK, denne er kanskje veldig selvsagt, men det må nevnes. Hvis du kjenner på at du må legge et slags lokk eller filter på personligheten din når du er med kjæresten din, er hen ikke personen du kommer til (eller i det minste ikke personen du vil) ende opp med.

Du fortjener en partner som elsker deg for akkurat den du er – og partneren din fortjener også en som faktisk har egenskapene hen ser etter, ikke en som later som.

5. Du tenker mye på hva du muligens går glipp av. Du lurer titt og ofte på hva annet som finnes der ute, og kanskje føler du behov for å flørte litt med andre – for eksempel på jobb eller skole. Dét er ikke rettferdig ovenfor partneren din. Snakk heller med hen (kommunikasjon er virkelig nøkkelen!), og finn ut hvorfor du tenker og føler som du gjør.

Hvem vet – kanskje er hen på samme sted, og dere kan skilles som venner?