MUNTRE OPP: Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre når venninnen din har kjærlighetssorg – og derfor har vi samlet våre best tips. FOTO: Scanpix
MUNTRE OPP: Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre når venninnen din har kjærlighetssorg – og derfor har vi samlet våre best tips. FOTO: Scanpix Vis mer

Kjærlighetssorg

Slik hjelper du henne etter bruddet

Har venninnen din kjærlighetssorg? Her er våre beste tips.


TOPP: Du var henrykt på din venninnes vegne når hun endelig ble sammen med drømmegutten/-jenta.

Du hørte med glede på alle detaljene om heite dater, romantiske kyss og morsomme hendelser – før det plutselig en dag ble slutt!

Nå gråter hun i tide og utide og, så godt som du kjenner henne, ser du at hun ikke har det bra selv når hun gir deg et sjeldent smil.

LES OGSÅ: Slik ville de klassiske Disney-prinsessene sett ut i 2017

Så, hva kan du gjøre for å hjelpe?

Det er aldri lett å vite hva man skal gjøre for å hjelpe en venninne gjennom et brudd. Man vil jo gjerne være der for henne, men samtidig er det lurt å gi henne alenetid – forvirrende? Jepp.

Derfor har vi bestemt oss for å dele våre beste tips; trøst i vei!

LES OGSÅ: Dove Cameron skiftet navn av denne triste grunnen

1. Overrask henne. Kjøp med deg favorittgodteriet hennes fra butikken før du drar på besøk. Send henne en oppmuntrende god morgen-melding. Lag yndlingsretten hennes og levér den på døren. Mulighetene er mange!

2. Lytt. Ja, det kan kanskje bli litt kjedelig i lengden, men dette er likevel noe av det aller viktigste du kan gjøre for venninnen din. Hun trenger å snakke om bruddet og følelsene sine, og alt du trenger å gjøre er å lytte – og det skulle vel bare mangle?

3. Vær på hennes side. Det er allerede slutt mellom venninnen din og kjæresten. Uansett om du mener at hun kunne gjort noe annerledes for å få forholdet til å vare, er det ingen vits i å fortelle henne det nå. Bit det i deg!

4. Gi henne tid. Klisjé, vi vet det, men det er sant likevel. Tiden leger de aller fleste sår og kjærlighetssorg er en av dem – og det kan du med fordel minne henne på av og til.

5. Distraher henne. Ta henne med ut på en fest, ha et film-maraton (vi anbefaler noe som er bra, men ikke så altfor kjærlighetsfokusert – Harry Potter, for eksempel!), lag en god middag sammen, få henne med på en joggetur; her er det bare fantasien som setter grenser.