I «SKJE»: Sjekk hva det kan bety dersom du og partneren din ofte sover slik! FOTO: Scanpix
I «SKJE»: Sjekk hva det kan bety dersom du og partneren din ofte sover slik! FOTO: Scanpix Vis mer

forhold

Dette avslører måten dere sover sammen om forholdet deres


TOPP: Ifølge kroppsspråk-ekspert (jepp, det finnes visst) Patti Wood, kan måten du og kjæresten sover på, si noe om forholdet deres.

Til Cosmopolitan har Wood, som har jobbet innenfor feltet i over 30 år, avslørt litt om nettopp dét – sjekk det ut under!

Pssst: Dette er ikke en fasit. Noen av oss liker bare å sove på en bestemt måte, uten at det betyr noe som helst – men det kan likevel være gøy å se om du føler beskrivelsene stemmer for deg og partneren din.

LES OGSÅ: Slik fikser du mascara-sølet uten å gjøre det verre

Du er «den lille skjeen»

Denne posisjonen føles både intim og trygg. I tillegg er det en nokså sårbar posisjon, som kan være seksuell, men som gir uttrykk for at man stoler på partneren sin.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Du er «den store skjeen»

Dette kan bety at du er beskyttende ovenfor partneren din, og kanskje til og med litt eiesyk.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Man sover på brystet til partneren sin

Å sove med ansiktet opp mot taket indikerer selvtillit. Når partneren din sover på ryggen med hodet ditt i armkroken eller på brystet, betyr det at hen passer på deg.

Dersom du ligger i fosterstilling mot partneren din med hodet på brystet hens, sier Wood at dét betyr at «du stoler på personen og er trygg på at hen beskytter deg». Dersom du sover med hodet på brystet hens, men med resten av kroppen din «rett ned», kan det være et tegn på at du liker å ta egne avgjørelser og være selvstendig i forholdet.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Dere sover med ansiktet mot hverandre

Når du og partneren din sover slik, kan det være at en av dere – eller begge – føler at dere har sklidd litt fra hverandre og dermed trenger mer nærhet.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Man sover på magen

Dette kan tolkes som et tegn på angst, sårbarhet eller problemer med tillit. Av og til er det slik at personer sover på magen fordi de ikke vil eller er redde for å erkjenne følelsene sine

«Dersom partneren din plutselig begynner å sove slik, kan du gjerne legge deg inntil hen for å få hen til å føle seg tryggere», foreslår Wood til Cosmopolitan.

(Men hei – det kan også bare være at man liker å ligge sånn, eller at man for eksempel har nakke- eller ryggproblemer!).

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Dere sover på hver deres side av sengen

Dette kan blant annet bety at dere er selvstendige på hver deres kant og trives med det, eller at dere trenger litt mer alenetid i hverdagen.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Dere sover med ansiktene til hver deres side, men rumpene deres er nær hverandre

Dette indikerer at dere er et sterkt par. At man har ansiktene hver sin vei, betyr at man både er og vil være selvstendig i forholdet. At rumpene deres rører hverandre, betyr at man likevel vil ha nærhet.

Ifølge Wood kan denne posisjon også komme av at man rett og slett ikke vil sove ansikt til ansikt – det er ikke behagelig å bli pustet i ansiktet hele natten.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Deres sover med armer og ben tvinnet rundt hverandre

«Dette betyr at dere er avhengige av pg ikke får nok av hverandre, og fungerer som et par. Dere tar vare på hverandre», sier Woods om denne posisjonen.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer

Dere sover med forskjellig avstand til sengegavlen

Personen som sover nærmer sengegavlen, føler seg gjerne ganske dominant og selvsikker, mens personen som sover lengre unna sengegavlen, kan være litt mer lavmælt.

Par som sover med hodene i lik avstand fra sengegavlen, er i harmoni.

FOTO: Cosmpolitan
FOTO: Cosmpolitan Vis mer