FILM: «Love Actually» er en av de mest kjente julefilmene noen sinne. FOTO: Skjermdump
FILM: «Love Actually» er en av de mest kjente julefilmene noen sinne. FOTO: Skjermdump Vis mer

Love Actually

9 ting du ikke visste om «Love actually»

Vet du dette – er du en skikkelig fan!


TOPP: «Love Actually» er uten tvil en av de mest kjente julefilmene noensinne – men hvor mye vet du egentlig om den?

Her er en liste over ni ting du kanskje ikke visste om «Love Actually».

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

#1: Fire ulike handlinger ble tatt bort

Filmen skulle opprinnelig inneholde 14 ulike kjærlighetshistorier, men fire av dem ble fjernet. To av historiene ble valgt bort da manuset ble skrevet, mens de andre to både ble filmet og klippet – før de ble fjernet rett før filmens premiere.

LES OGSÅ: Slik kommer Kylie Jenners baby til å se ut

#2: Hugh Grant ville ikke danse i filmen

Filmens regissør, Richard Curtis, og Hugh Grant ble ikke enig om hvordan Hughs karakter skulle være i filmen. Hugh ville i utgangspunktet ikke være med i den kjente dansescenen – og derfor måtte de vente helt til den siste innspillingsdagen før de kunne filme den.#3: Flyscenen ble filmet med skjult kamera

«Love Actually» innledes med bilder fra Heathrow flyplass i England – hvor flere mennesker møtes. Disse scenene ble spilt inn med skjult kamera.

Når noe skjedde som kanskje kunne brukes i filmen, løp en i filmcrewet bort til personene for å spørre om det var greit at de kanskje skulle være med i «Love Actually».

#4: Emma Thompson bar en «fat suit».

Emma Thompson bar en «fatsuit» gjennom hele filminnspillingen. Dette gjorde hun fordi hun var smalere enn det regissøren hadde sett for seg at karakteren hennes, Karen, skulle være.

LES OGSÅ: Se Harry Styles og James Cordon-kysset alle snakker om

#5: Ordet «actually» sies 22 ganger av ulike karakterer i filmen

Imponerende, eller hva? Og først og fremst imponerende at noen har klart å holde tellingen gjennom hele filmen.

#6: «To me, you are perfect»-skiltet ble skrevet at skuespilleren selv

Andrew Lincoln spiller mannen som er forelsket i sin bestevenns kone. Han viser sin kjærlighet ved å holde opp skilt – som han faktisk skrev selv!

FOTO: Skjermdump
FOTO: Skjermdump Vis mer

#7: Lønn på 2.2 millioner

Modellen Claudia Schiffer spiller seg selv i filmen, og dukker opp et kort øyeblikk på skjermen. For sin medvirksomhet skal hun ha fått over 2.2 millioner i lønn – eller 37.591 kroner i sekundet for å være nøyaktig.

#8: Colin Firths kyss var koreografert

Ja, det går tydeligvis an å koreografere et kyss. På en restaurant i Portugal (som egentlig spilles inn i Marseille) bestemte manusforfatteren seg på forhånd for hvordan kysset skulle se ut.

#9: Sams flyplasscene ble gjort om

På slutten av filmen løper 13 år gamle, Sam, gjennom flyplassen for å rekke å si hadet til Johanna. I den første versjonen slo han hjul og hoppet over ulike hindringer – mens i den ferdige versjonen løp han bare «vanlig» gjennom flyplassen.

Du kan se den første versjonen under: