VARSELSTEGN: Vi har funnet frem elleve tegn på at du bør revurdere forholdet ditt med kjæresten. FOTO: Scanpix
VARSELSTEGN: Vi har funnet frem elleve tegn på at du bør revurdere forholdet ditt med kjæresten. FOTO: Scanpix Vis mer

tips

11 tegn på at kjæresten din suger

Bør du revurdere forholdet?


TOPP: Vi kan ikke alltid styre hvem vi blir forelsket i, det bare skjer – men det finnes noen varselstegn du bør ta på alvor når du er i et forhold.

Vi vet at det vanskelig: Ofte er man såpass glad i personen man er sammen med at man helst vil feie vonde følelser og hendelser under teppet, men det er langt ifra sunt.

Under har vi funnet frem elleve tegn på at kjæresten din ikke er bra for deg, og dersom du kjenner deg igjen i flere av punktene... Vel, da anbefaler vi deg å revurdere forholdet du er i.

Husk at du fortjener å være lykkelig!

LES OGSÅ: 9 fantastiske TV-serier du må få med deg i høst

1. Hen lyver ofte til deg. Ja, det sier seg kanskje selv, men vi må ta det med på listen likevel – for det er virkelig ikke bra. De aller fleste ser på tillit som noe av det viktigste i et forhold; uten dét oppstår både usikkerhet og sjalusi, som igjen ødelegger enda mer for dere.

2. Du kan ikke snakke med vennene dine om hen – fordi de ikke liker hen. Med mindre vennene dine er supersjalu, er sjansene små for at de advarer deg mot kjæresten din uten grunn. De vet at du fortjener bedre, og skulle inderlig ønske at du forsto det også.

3. Hen prioriterer deg ikke. Vennekvelder, treningsøkter og jobb ser ut til å være langt viktigere enn deg – gang på gang. Selvfølgelig skal man også ha et liv utenfor forholdet (å ikke ha det blir fort usunt), men kjæresten din bør ha såpass lyst til å være med deg at hen mer enn gjerne setter av tid til nettopp dét.

4. Hen får deg til å føle at du ikke er bra nok. Du fortjener å date en person som behandler deg fantastisk. Hvis hen prøver å få deg til å forandre deg – for eksempel ved å be deg kle deg annerledes eller å feste dersom det ikke er din greie – er det et tegn på at hen ikke liker deg for deg.

5. Hen kommer mellom deg og vennene dine. Det finnes både gutter og jenter der ute som ønsker å gradvis styre deg vekk fra ditt sosiale liv. Kanskje er det på grunn av sjalusi eller kanskje hen gjør det slik at hen kan «bestemme» mest mulig over deg uten at andre mennesker får gitt deg råd og hjelp.

En kjæreste bør gi deg frihet og være glad for at du har et liv uten om hen. Aldri la noen manipulere deg til å tro noe annet!

6. Hen bryr seg ikke om vennene eller familien din. Kjæresten din trenger ikke nødvendigvis bli BFF med bestevenninnen din, men hen bør prøve så godt hen kan å ha et godt forhold til mennesker som er viktige for deg.

7. Hen truer med å gjøre det slutt hele tiden. Dette er følelsesmessig manipulering, og ikke greit. Du skal ikke måtte bekymre deg for at kjæresten din skal dumpe deg hver gang du sier eller gjør noe.

8. Hen lytter ikke. Dersom hen aldri følger med eller engasjerer seg når du prater; dropp hen. Vi mener ikke at kjæresten din skal kunne gjenfortelle alle samtalene dere har hatt ord for ord, men hen bør kunne legge fra seg telefonen i noen minutter for å høre på hva du har å si – og dette gjelder spesielt når du er stresset eller lei deg.

Dersom personen du er sammen med ikke lytter og prøver å hjelpe deg når trenger det, hva er poenget med å date hen?

9. Du får aldri komplimenter. Du får kanskje høre at du ser bra ut eller at du er smart dersom du drar det ut av hen – hvis ikke skjer det svært sjelden. Ikke alle er like flinke til å gi komplimenter, og det er OK, men det er rart hvis personen du er sammen med aldri føler for å gi deg noen.

Dét kan enten skyldes at hen bevisst prøver å opprettholde et ubalansert maktforhold mellom dere (ved å få deg til å føle at du ikke er verdt komplimenter) eller at hen rett og slett ikke verdsetter deg nok.

Uansett hvilken av dem som gjelder i ditt forhold: Hen er ikke «the one». Du fortjener en person som ikke er redd for å fortelle deg hvor bra du er!

10. Hen er utro mot deg. Her skal vi trå forsiktig, for det ingen tvil om at folk kan forandre seg – men likevel synes vi det er helt greit å advare mot å tilgi kjæresten din dersom hen sårer deg gang på gang.

11. Forholdet handler bare om hen. Kjærlighet handler om balanse, og om å gi og ta. Dersom hen konstant prioriterer seg selv først og aldri gidder å snakke om det du tenker på, aldri lar deg velge film på Netflix, aldri bestiller mat fra din favorittrestaurant – vel, da bryr hen seg mer om seg selv enn om deg. Bye, Felicia.