VANLIGST: Veldig mange har det som kalles «kombinasjonshud» – vi har samlet kjennetegnene slik at du kan sjekke om du er én av dem! FOTO: Scanpix
VANLIGST: Veldig mange har det som kalles «kombinasjonshud» – vi har samlet kjennetegnene slik at du kan sjekke om du er én av dem! FOTO: Scanpix Vis mer

aquabella

Dette er den vanligste hudtypen

Og slik tar du best vare på den!


TOPP: ANNONSØRINNHOLD FRA NUXE

Kviser og urenheter, fete soner, tørre områder... Vi har alle vært der.

Det er en kjent sak at hudrelaterte utfordringer gjerne er på sitt «verste» i puberteten, men mange må også forholde seg til det som unge voksne – og selv om det er naturlig, er det ikke til å stikke under stol at trøblete hud er noe de fleste av oss fint kunne vært foruten.

Men akkurat hva som skal til for huden trives, er veldig individuelt.

Vet du egentlig hvilken hudtype du har? Dét er nemlig helt avgjørende for å velge riktige produkter.

KOMBINASJONSHUD: Denne hudtypen kommer gjerne til uttrykk i form av en fet T-sone over pannen, nesen, og haken, og en tørr U-sone på kinnene og halsen. FOTO: Scanpix
KOMBINASJONSHUD: Denne hudtypen kommer gjerne til uttrykk i form av en fet T-sone over pannen, nesen, og haken, og en tørr U-sone på kinnene og halsen. FOTO: Scanpix Vis mer

Tørr og fet

De vanligste hudtypene er tørr, fet, sensitiv (dette er egentlig en hudtilstand, ikke en type), og kombinasjonshud.

Sistnevnte er den aller mest utbredte, og kjennetegnes av at man har en blanding av både tørr og fet hud i ansiktet.

Ofte kommer dette til uttrykk i form av en fet T-sone over pannen, nesen, og haken, og en tørr U-sone på kinnene og halsen.

Kjenner du deg igjen? I så fall kan du glede deg over høstens nyhet fra det franske hudpleiemerket Nuxe: Aquabella!

– Aquabella føles veldig behagelig, motvirker uren hud, og gir deg en fantastisk glød. Det er delikat hudpleie som bringer med seg en naturlig luksusfølelse i hverdagen, sier Nuxe-hudpleier Hilde Evine Prestegård.

Produktene selges eksklusivt hos Apotek 1, og er tilgjengelig fra onsdag 26. september.

REDDENDE ENGEL: Nyheten Aquabella fra hudpleiemerket Nuxe er spesielt tilpasset kombinasjonshud. FOTO: Scanpix
REDDENDE ENGEL: Nyheten Aquabella fra hudpleiemerket Nuxe er spesielt tilpasset kombinasjonshud. FOTO: Scanpix Vis mer

Tilpasset kombinasjonshud

Serien er spesielt tilpasset kombinasjonshud, og gir skreddersydd fuktighet til hele ansiktet: De tørre områdene blir fuktet, uten at det går utover de fete områdene.

I tillegg legger Nuxe sitt «blur complex» seg som et slør over huden, og gjør den jevn og fresh – litt som et virkelighetens Instagram-filter!

Men ikke nok med det: Aquabella inneholder bare naturlige ingredienser (deriblant hvit vannlilje og havre), og er fri for mineralolje, parabener, mikroplast, og animalske ingredienser.

Bra for deg og bra for miljøet. Dét må man jo digge?

– Aquabella er som alle andre Nuxe-produkter basert på ingredienser fra blomster og planter. Det gir deg ekte skjønnhet fra naturen, sier Prestegård.

Tre trinn

Aquabella – som forøvrig lukter friskt av sitron og agurk – består av tre produkter som kan finnes eksklusivt på Apotek 1 onsdag 26. september.

Tre produkter, tre (enkle) trinn. Slik bruker du Aquabella:

  • Micro-Exfoliating Purifying Gel: Denne rensende gelen inneholder eksfolierende mikroperler som skånsomt fjerner urenheter og overflødig talg fra huden – uten å tørke den ut. «Blur complex»-effekten sørger også for å jevne ut hudens overflate. Gelen brukes morgen og/eller kveld. Påfør med sirkelbevegelser på fuktig hud (gjerne i dusjen hvis du vil spare tid!) og skyll deretter av med vann.

    Kjøpes her.

  • Refining Essence-Lotion: En luftig lotion som omfavner ansiktet i et forfriskende og fuktighetsgivende slør, og strammer opp porene og hudens overflate. Påfør morgen og/eller kveld med en bomullspad (men unngå øyepartiet). Resultatet er en fuktet, synlig forbedret hud, og en freshere hudfarge.

    Kjøpes her.

  • Moisturising Mattifying Emulsion: Med sin lette konsistens fukter denne kremen tørre områder, samtidig som den matter ned blanke soner, jevner ut hudens overflate, og gir en fantastisk naturlig glød! Påfør morgen og/eller kveld på ansikt og nakke.

    Kjøpes her.

Hudpleierens beste råd

Det er ekstremt viktig å ha riktige produkter – og ikke minst å bruke dem på riktig måte – men det er likevel ikke det eneste som er avgjørende for at huden din skal trives.

– Et av mine beste skjønnhetstips er å få nok søvn. Når vi sover produserer vi søvnhormonet melantonin, og så snart det setter i gang, begynner cellene våre å reparere skadene som har oppstått i løpet av dagen, sier Nuxe-hudpleier Hilde Evine Prestegård.

Du bør også å sette peeling på timeplanen én gang i uken, for å sørge for at hudpleierutinen din skal få maksimalt utbytte.

Da fjernes nemlig døde hudceller, huden blir silkemyk, og kremer som påføres etterpå får en mye bedre effekt.

I tillegg anbefaler Prestegård ansiktsmasker. Dét er det nemlig mange som ikke tar seg tid til.

– Hvis man for eksempel har perioder med ekstra tørr hud, eller ønsker å behandle urenheter og lignende, er masker et kjempegodt alternativ. De kan (som oftest) brukes så lenge man ønsker og tilfører huden deilig ekstrapleie, avslutter eksperten.

Så: Sett av litt tid til deg selv i dag. Rens huden og påfør en maske, og kos deg med en kopp te og Netflix mens du venter. Enjoy!

ANBEFALES: Hudpleier Hilde Evine Prestegård mener man bør ta seg tid til ansiktsmasker med jevne mellomrom. Hva med hjemmespa i kveld? FOTO: Scanpix
ANBEFALES: Hudpleier Hilde Evine Prestegård mener man bør ta seg tid til ansiktsmasker med jevne mellomrom. Hva med hjemmespa i kveld? FOTO: Scanpix Vis mer