POPULÆRT: «Riverdale» har gjort enorm suksess etter at første sesong ble sluppet i januar i år. I oktober fikk fansen endelig sesong to servert på Netflix. FOTO: Netflix
POPULÆRT: «Riverdale» har gjort enorm suksess etter at første sesong ble sluppet i januar i år. I oktober fikk fansen endelig sesong to servert på Netflix. FOTO: Netflix Vis mer

annonse

9 TV-serier du må få med deg

På denne lista er det noe for alle!


Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med HBO Nordic. #annonse

TOPP: Høsten har offisielt meldt sin ankomst, og ute blir det bare mørkere og mørkere, og kaldere og kaldere...

Vi skal ikke lyve og si at vi ikke gleder oss (veldig) til sommeren allerede, men det er mye fint med høsten også.

Nettopp fordi lufta er kjøligere og at der er beksvart klokken fem på ettermiddagen, er det nemlig ekstra akseptabelt å sitte inne og se på TV-serier. Yay!

LES OGSÅ: Slik ser Renesmee fra «Twilight» ut fem år senere

Vi i TOPP-redaksjonen er skikkelige serienerder, så for å gjøre jobben litt lettere for deg neste gang du scroller gjennom streamingtjenesten – enten det er Netflix, HBO eller Viaplay – har vi samlet våre ni favoritter.

Og her er det noe for alle: Litt komedie, litt skummelt, litt drama, litt eventyr...

Sjekk ut listen under!

LES OGSÅ: 7 ting du garantert ikke visste om Austin Butler

1. «New Girl». Denne serien handler om Jess – en snill og godhjertet, men nokså eksentrisk ung kvinne – som flytter inn med tre ukjente menn etter at det blir slutt med kjæresten gjennom flere år. Situasjonen byr på flere utfordringer både den ene og den andre veien, og resultatet er hysterisk morsomt.

Altså, det er svært sjelden at jeg føler trangen til å le høyt av en serie når jeg sitter alene i sofaen med hånda begravet i potetgull-posen, men «New Girl» klarer det.

I skrivende stund finner du serien på Netflix. Der har det kommet ut hele fem sesonger, så det er bare å sette i gang!

2. «The Shannara Chronicles». Du må være glad i fantasy, magi og eventyr for å like denne serien – men hvis du først har dét utgangspunktet, kommer du til å bli helt frelst.

«The Shannara Chronicles» er sentrert rundt karakteren Wil (spilt av dødskjekke Austin Butler) – som er halvt menneske og halvt alv – og alveprinsessen Amberle: To vilt fremmede som blir nødt til å jobbe sammen for å redde verden.

Handlingen er så spennende, skuespillere gjør en fantastisk jobb, og man får servert både trekantdrama, action, og romantikk. Hva mer trenger man?

Første sesong av serien kom ut i fjor, og i oktober i år ble sesong to endelig sluppet. Yay!

Du ser «The Shannara Chronicles» på HBO Nordic.

3. «Riverdale». Nok en rykende fersk serie! Aller første episode ble sluppet i januar i år, og i oktober fikk fansen endelig sesong to servert.

Dette er en god, gammeldags «high school-serie» med en tvist: Du får både kjekkaser, cheerleadere, kjærlighetssorg, og massevis av klassiske tenåringsproblemer – men også et mordmysterie.

Denne ble vi hekta på bare noen minutter inn i første episode...

«Riverdale» kan sees på Netflix.

4. «Jessica Jones». Er du av typen som elsker Marvel-universet, så er dette serien for deg! Den omhandler altså Jessica Jones, en ung kvinne som styrer sitt eget detektivbyrå – og som har superkrefter.

Kort tid inn i serien får vi vite at Jessica har posttraumatisk stressyndrom; et resultat av at hun tidligere ble kontrollert av en mann ved navn Killgrave, som har evnen til å få folk til å adlyde ham uansett om de vil eller ikke, i flere måneder.

Hun klarte å komme seg unna og har vært fri i lang tid – men så dukker Killgrave opp igjen.

«Jessica Jones» kan sees på Netflix.

5. «Girls». Vi setter mer enn gjerne på gamle «Sex and the City»-episoder på regntunge kvelder, men det skal sies at serien av og til fremstiller ting på en nokså urealistisk måte. Sex, for eksempel.

Dét samme kan ikke sies for «Girls». Her er virker alt gjennomsyret ekte. Det vonde, det ekle, det kleine, det ekstremt kleine...

I serien følger vi Hannah og de tre venninnene hennes Shosanna, Marnie, og Jenna. Jentegjengen er basert i New York, og alle har forskjellige problemer og forskjellige måter å takle dem på – og du kommer garantert til å kjenne deg igjen i minst én av dem.

Vi anbefaler denne serien på det sterkeste! Sjekk den ut på HBO Nordic.

6. «Game of Thrones». OK, hvis du ikke har sett det enda, er du sikkert drittlei av å høre hvor fantastisk «Game of Thrones» er. Vi sier det likevel: Dette er en av de aller beste seriene som noensinne har gått på TV – om ikke den aller beste. Det er mye mer enn drager og blodige kriger. Gi det en sjanse!

Du kan se «Game of Thrones» på HBO Nordic.

7. «The Black List». Advarsel: Denne serien er så spennende at man ikke klarer å la være å se neste episode, så forbered deg på mange sene kvelder...

Raymond Reddington er en av FBIs mest ettersøkte menn – før han plutselig en dag overgir seg etter mange år på flukt. Reddington sier at han vil samarbeide med FBI og hjelpe dem med å finne titalls kriminelle de leter etter, men på én betingelse; han vil kunne snakke med Elisabeth Keen, en ung agent som nettopp har startet i jobben.

Du kan se fire sesonger av «The Black List» på Viaplay.

8. «Big Little Lies». Denne serien må vi innrømme at vi ikke trodde at vi kom til å like da vi så traileren, men vi tok feil. Den er helt fantastisk!

NRKs Filmpolitiet skriver følgende om handlingen: «Big Little Lies» forhistorien til et mord, og gjennom serien forsøker vi å nøste opp i ikke bare hvem som er morderen, men også hvem det er som kommer til å ende opp død. Gjennom intervjuer i et avhørsrom, samt små glimt av en etterforskning, får vi et innblikk i at noe har skjedd, og det er dette «noe» seriens handlingslinje bygger seg opp mot.

Pjuh – nå fikk vi lyst til å se alt på nytt igjen...

«Big Little Lies» ligger på HBO Nordic.

9. «The Carrie Diaries». Ooops – nok en serie hvor Austin Butler spiller en sentral rolle. Vi får ikke nok av den gutten...

«The Carrie Diaries» følger Carrie Bradshaw – den kjente og kjære karakteren fra «Sex and the City» – som tenåring, og vi er med krølltoppen gjennom både forelskelse, kjærlighetssorg, motekriser, og venninnedrama.

Vi må innrømme at dette ikke er den beste serien vi noensinne har sett, men den har likevel noe ved seg; en spesiell sjarm, liksom. Verdt å se!

Serien kan sees på Netflix.