den første gangen, sexdebut
DEN FØRSTE GANGEN: Det viktigste før du har sex for første gang, er at du føler deg klar for det. Shutterstock

Den første gangen: Slik sier du at du vil vente

Kjæresten din vil ha sex, men du føler deg ikke klar.

TOPP.NO: Akkurat når det kommer til å ha sex for første gang, er det aller, aller viktigste at du føler deg klar. Å føle seg presset til sex kan fort føre til en vond følelsesmessig opplevelse. 

Og selv om du er i et forhold og er glad i kjæresten din, betyr det ikke at du er klar for å ta det store steget selv om han eller hun har lyst.

LES OGSÅ: 7 ting du bør vite før du har sex

I ukens Kroppen min-video besvarer vi en 17 år gammel jente som lurer på hva hun skal gjøre siden hun egentlig ikke vil ha sex med kjæresten — og hun er redd for at han skal bli skuffa eller til og med slå opp om hun sier nei. 

Sykepleier Stine Solli fra Sex og samfunn kommer med sine beste råd til hvordan dere løser situasjonen — og husk, du skal aldri ha sex om du ikke har lyst!

LES OGSÅ: 5 tegn på at crushet ditt er en fuckboy

Det er også viktig å ikke glemme at vi har en seksuell lavalder i Norge på 16 år. Denne loven er til for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra eldre og voksne, men skal også beskytte deg mot å ha sex før du er fysisk og psykisk klar for det.

Har du noen spørsmål om sex, kropp og helse? Husk at du kan sende anonyme spørsmål til [email protected], eller chatte med helsepersonell på sexogsamfunn.no mandag til torsdag fra klokken 17.00-21.15.

 

Diskutér denne artikkelen

Velkommen til diskusjonen på Topp.no. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at du holder deg til temaet.

Vi fjerner innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger