God stemning: Å være singel betyr dobbelt så mye jente-tid! Fotolia

10 grunner til å elske singellivet

Det er ikke alltid like lett å være singel. Man hører om venninners perfekte forhold, ser søte par holde hender i skolegangen og romantiske filmer ruller konstant på TV. Det er ingen tvil om at det er fint å ha kjæreste – men det er jammen gøy å være singel også!

Det er lett å tenke at «singel» er synonymt med ensom, men slik trenger det absolutt ikke å være. Alt handler om din egen innstilling til situasjonen du er i. Kanskje er det litt vel klisjé, men det er utvilsomt sant: Du må elske deg selv først – så kommer resten når du minst venter det!

Les også: 5 spørsmål gutta vil ha svar på

Dersom du trenger litt hjelp på veien med å se singellivets positive sider, har vi selvfølgelig listet opp noen punkter. Takk oss senere!

1. Du får masse tid med jentene. Når man er i et forhold blir det ofte slik at man må dele tiden sin i to; vennetid og kjærestetid. Men når du er singel, da har du all verdens tid til å pleie vennskapene dine – og venner er tross alt noe av det viktigste vi har i livet. Finn på gøyale tema-fester, dra på kafé, dans, ha en spillkveld; mulighetene er uendelige!


2. Du slipper sjalusi-følelsen. Det er lite som er verre enn den ulmende følelsen man får i magen når man blir sjalu og er redd for at noen skal «stjele» den man er glad i. Men du er jo singel – problem løst.


3. Du kan flørte med hvem du vil. Tenk på det; hun venninnen din som er i et forhold, hun kan ikke (bør ikke, i alle fall) blafre litt ekstra med øynevippene når den nye, superpene klassekameraten deres kommer inn i rommet. Men dét kan søren meg du!


Les også: Slik er singellivet

4. Du har alenetid. Dette høres kanskje ut som en negativ ting for noen, men vi i ToppGirl-redaksjonen elsker alenetiden vår. Og det kan du gjøre óg! Du trenger bare neglelakk, en deilig ansiktsmaske og favorittfilmen din. Nyt.


5. Du trenger ikke late som. Det er vanlig folkeskikk å late som man bryr seg om det kjæresten bryr seg om, ikke sant? Man drar på kamper, ser filmer hen liker og kaster inn et engasjert «helt enig» når det snakkes om fotball. Vel, det trenger ikke du! Som singel trenger man ikke skjule at man egentlig synes alle «Expendables»-filmene er dørgende kjedelig.


6. Du trenger ikke ta hensyn til et annet menneske hele tiden. Du har kun deg selv å tenke på. Du kan velge ut akkurat den TV-serien du vil se (helst Friends), dra på hvilken som helst fest du vil på og alltid spise det du har lyst på til middag.


Les også: Sannheten om kjærlighet

7. Du får tid til å finne ut hvem du er. Det høres kanskje rart ut, men når man er i et forhold kan man ofte bli litt i overkant oppslukt i den andre personen – man kan rett og slett glemme seg selv. Derfor er det viktig å bruke singellivet på å finne ut hvem du er, hva du liker og hva du vil. Det er lite som er kulere enn ei selvsikker jente!


8. Du trenger ikke se deg to ganger i speilet.  Går man for eksempel på samme skole som kjæresten, blir det ofte en vane å sminke og pynte seg litt ekstra. Som singel slipper du å stå opp en time før du må, legge på det ekstra laget med mascara og endevende skapet for å finne et par sko som matcher antrekket – bare for å imponere ham/henne. Score!


9. Du kan ha guttevenner uten at det skaper problemer. Dersom du har en guttekjæreste, er ingen hemmelighet at det ofte blir litt mindre tid med kompisene dine – mest sannsynlig fordi typen din er sjalu på forholdet du har med dem. Når du er singel kan du henge så mye med «gutta» som du bare vil!


Les også: Flørter han med deg?

10. Ingen forvirring. Vi har alle vært der; du sender en melding til kjæresten og får et kjipt, emoji-fritt svar et døgn senere. Hva betyr det? Vil hen slå opp? Er hen lei? Denne typen forvirring oppstår gjerne på grunn av misforståelser og ender som regel i krangel. Som singel derimot, er det ingen andre enn deg selv du trenger å ta diskusjoner med. Og du vinner jammen hver gang!


Kommer du på noen flere grunner til elske singellivet?

Diskutér denne artikkelen

Velkommen til diskusjonen på Topp.no. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at du holder deg til temaet.

Vi fjerner innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger