skam, nrk
"SKAM": Det er ikke så rart at den norske favvo-serien vår har fått masse fans verden over. NRK

«SKAM»: Disse landene digger serien

Kan du gjette hvor USA havnet på listen?

TOPP.NO: Det er ikke lenger noen tvil om at «SKAM» begynner å ta verden med storm! Vi har i lang tid visst at danskene eeelsker den norske tv-serien, og svenskene begynner å få øynene opp for ungdomsdramaet de også. 

Og er du medlem av noen av fangruppene til favvo-showet på Facebook, går det kjapt opp for deg at tv-serien har alt fra islandske til spansktalende fans i Sør-Amerika — i tillegg til at serien har blitt en skikkelig snakkis på Twitter. Yay!

LES OGSÅ: Denne amerikanske artisten skrev kjærlighetslåt om Isak og Even

Men hvor mange i hvert land var egentlig innom «SKAM» på NRK nett-tv i forrige uke? Vi tok en kjapp prat med NRK P3 — og fant ut at USA er det landet som hadde flest "unike brukere" utenfor Norge, etter Danmark og Sverige. 

Det er jo fortsatt naboene våre som følger serien mest (Danmark hadde 204 000 brukere og Sverige 192 000), men USA hadde faktisk 15 000 brukere.

skam, nrk
ISAK OG EVEN: Det turbulente og nydelige kjærlighetsforholdet mellom de to guttene har blitt en snakkis verden over. NRK

Nå skal det sies at man må ta tallene med en klype salt, for "unike brukere" kan bety både mobil og laptop og nettbrett for eksempel — og én seer kan jo sjekke ut nett-tv-siden både fra mobil og laptopen, og regnes da som to personer. 

LES OGSÅ: Denne amerikanske skuespilleren er fan av «SKAM»

Ellers havnet Storbritannia på fjerde plass med over 8000 brukere, og Island og Tyskland like bak med 5000 brukere hver. Frankrike og Finland sikrer seg 7. og 8. plass med ca 4000 brukere, og Russland havner 9. plass med over 3000 brukere. 

Egentlig tipper vi tallene over antall utenlandske «SKAM»-fans er mye høyere, fordi de fleste sikkert følger nettsiden og ikke klikker seg inn via NRK nett-tv — i hvert fall i USA hvor etterspørselen etter en amerikansk versjon har vært høy

Diskutér denne artikkelen

Velkommen til diskusjonen på Topp.no. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at du holder deg til temaet.

Vi fjerner innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger