HÅRFIN: Kylie Jenner viser seg titt og ofte med pinnerett hår. FOTO: Scanpix
HÅRFIN: Kylie Jenner viser seg titt og ofte med pinnerett hår. FOTO: ScanpixVis mer

Kylie Jenner

Du begår nok minst én av disse rettetang-tabbene

Sjekk hva du må unngå.


TOPP: Helt siden stilikonet Cher rocket sitt superlange, superglatte hår på 70-tallet har «Cher hair» vært en del av motebildet.

Stjerner som Kardashian-søstrene og Ariana Grande har kastet seg på den tidløse trenden.Det er noe med denne looken som liksom aldri slår feil, og den passer like godt til en kjole på fest som en lat søndag i joggebukse.LES OGSÅ: Harry Styles avslører at fansen har noe stort i vente

Men så er det nå en gang sånn at selv om rettetangen er vår beste venn, så er den en av håret vårt sin verste fiender.

Når alt kommer til alt så klemmer og drar vi i håret vårt med et jern som er varmt nok til å steke pizza...

Under har vi listet opp noen tips til hvordan du kan ta vare på håret ditt når du bruker rettetang.

LES OGSÅ: 6 hvite løgner vi alle (jepp – du også) tyr til i ny og ne

1. Begynn allerede i dusjen.

Det finnes ingen sjampo eller balsam i hele verden som alene klarer å rett ut håret ditt, men produkter merket med ”smoothing” kan være med å gjøre håret ditt klart for rettetangen ved å tilføre masse, bra fuktighet.

Et annet tips er å ikke gå helt crazy med håndkledet når du skal tørke håret, prøv å bruke håndkledet til klappe forsiktig nedover håret i stede. På denne måten minimerer du noe av hårets naturlige fall.

2. Bruk føneren riktig.

Hårføneren gjør enda mer skade på håret ditt enn rettetangen, og er sett på som verstingen når det kommer til å krusninger og slitt hår.

Hvis du bruker hårføneren etter at du har dusjet bør du bruke en teknikk hvor du rister hårføneren frem og tilbake mens du føner, helt til håret er omtrent 80 prosent tørt.

Det er viktig at du holder fønerhodet ned hele tiden for å unngå at håret kruser seg.

LES OGSÅ: Slik legger du inn film- og serieønsker på Netflix

3. Ikke bruk for høy temperatur
.

Det anbefales at man holder temperaturen på rettetangen mellom 300 og 350 grader.

Det har seg faktisk sånn at 450 graders innstillingen aldri var ment for annet bruk enn profesjonelle kreatin-behandlinger.

Nå kan dog alle bruke den, og det ville vært løgn å si at vi ikke har takket høyere makter for akkurat dét når vi har stått 10-15 minutter for lenge i dusjen og plutselig har litt dårlig tid – det går jo såå mye fortere.

Men ikke uten risiko da, skal vi tro ekspertene; det går rett og slett ut over det stakkars håret vårt.

4. Ikke repeter deg selv.

At du drar rettetangen gjennom håret flere ganger kommer ikke til å ødelegge håret ditt, men du kan med fordel bli mer bevisst på om det er nødvendig eller om du bare gjør det av gammel vane.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan disse gutta tolker fiktive SMS-er fra jenter

En god måte å gjøre hele rette-prosessen mer effektiv, og spare deg for tid og håret ditt for slitasje, er å dele håret i seksjoner.

Hvis du bare tar tilfeldige deler av håret, vil ikke rettetangen klare å rette ut delene som er for tykke og du vil påføre håret unødvendig varme.

Del håret på midten bak og legg det frem over skuldrene, hvis håret ditt er veldig tykt kan det lønne seg å dele inn i fire.

TEMPERATUR: Bruk maks 350 grader når du retter håret. FOTO: Scanpix
TEMPERATUR: Bruk maks 350 grader når du retter håret. FOTO: Scanpix Vis mer

5. Rettetangen din er en dinosaur.

Det er trist, men sant: Du kan gjøre alt annet riktig, men når det kommer til retting av hår så er ligger faktisk mye av suksessen i hva slags rettetang du bruker.

Kanskje det er på tide å bytte ut den rettetangen du fikk til jul for fem år siden...?