SESONG 2: Katherine og Dylan har avslørt hva de håper skjer i den kommende sesongen av «13 Reasons Why». FOTO: Scanpix
SESONG 2: Katherine og Dylan har avslørt hva de håper skjer i den kommende sesongen av «13 Reasons Why». FOTO: Scanpix Vis mer

13 Reasons why

7 ting vi vet skjer i andre sesong av «13 Reasons Why»

En av serieskaperne letter på sløret.


TOPP: «13 Reasons Why» har tatt helt av, både her i Norge og på verdensbasis.

Den mye omtalte serien tar opp flere tabubelagte temaer, og den svært grafiske fremstillingen av blant annet voldtekt og selvmord har høstet både ris og ros.

Første sesong tok slutt i mars – men allerede nå har det blitt bekreftet at en sesong to er på vei.

LES OGSÅ: Kritikken hagler etter at Kendall stilte opp på denne forsiden

STERK: «13 Reasons Why» har måttet tåle kritikk for sin grafiske fremstilling av voldtekt og selvmord. FOTO: Netflix
STERK: «13 Reasons Why» har måttet tåle kritikk for sin grafiske fremstilling av voldtekt og selvmord. FOTO: Netflix Vis mer

Hovedrolleinnhaverne i Netflix-originalen ble stjerner over natten, og spesielt Katherine Langford og Dylan Minnette har fått enormt med oppmerksomhet.

Nå avslører duoen hva de håper skjer i den kommende sesongen.

– Jeg vil gjerne se hva som skjer etter Hannah. At vi får se hva karakterene går gjennom når hun er borte. Jeg tror Jessica har en veldig interessant historie å fortelle, sa Katherine til E! News nylig.

(Pssst, en liten funfact: Alisha Boe – som spiller Jessica – er Oslo-jente, og flyttet fra Norge som syvåring.)

LES OGSÅ: Se «Stranger Things»-stjernen bryte sammen på scenen

OSLO-JENTE: Skuespilleren som portretterer Jessica heter Alisha Boe, og er faktisk norsk. Skjønnheten flyttet fra Oslo til Los Angeles som syvåring. FOTO: Scanpix
OSLO-JENTE: Skuespilleren som portretterer Jessica heter Alisha Boe, og er faktisk norsk. Skjønnheten flyttet fra Oslo til Los Angeles som syvåring. FOTO: Scanpix Vis mer

Dylan sa seg enig med Katherine.

– Samme her. Jeg håper vi får se noen smil. Det kommer nok til å være både smil og tårer... Jeg gleder meg bare veldig til å se hva de finner på, sa kjekkasen.

Også serieskaper Brian Yorkey har lettet litt på sløret.

I et intervju med Entertainment Weekly, delte han syv ting som kommer til å skje i den kommende sesongen.

LES OGSÅ: Dette er Hollywood-parene som forelsket seg på jobb

1. Hannah kommer tilbake.

Serieskaperen sier at Hannah «definitivt» kommer til å dukke opp i sesong to.

– Jeg tror en av de største spørsmålene er om noen er ansvarlig for Hannahs død. Er det skolen? Hvem er egentlig ansvarlig? Dét kommer vi til å se nærmere på gjennom rettsaken, og også gjennom de andre karakterens refleksjoner, forteller Yorkey.

2. Jessicas historie blir viktig.

– At folk tror Jessicas historie er et lukket kapittel, synes jeg er forferdelig. Hun har så vidt begynt prosessen med å bearbeide voldtekten, og vi har en voldtektsmann som ikke har fått noen straff. Å la slike løse tråder henge, ville vært forstyrrende, sier Yorkey.

Han legger også til at han håper noen gir Bryce en på trynet. YASSS.

6. Hannah står ikke lenger for fortellerstemmen.

Yorkey avslører også at det kommer til å være en fortellerstemme i alle episodene, men at det ikke er Hannah. Hmmm... Kanskje er det Tyler? Eller kanskje karakterene bytter på?

4. Spørsmål blir besvart.

– Vi kommer til å gi folk svar på det de lurer på, deler serieskaperen.

– Kommer Tyler til å gjøre noe? Hva skjer med Alex? Kommer Bryce til å få straffen han fortjener? Vi gir svar på alt det, på en like ektefølt og ærlig måte som før, selv når det gjør skikkelig vondt.

5. Vi får se Hannahs klassekameraters historie.

– Selv om Hannahs kassetter nå er der ute og hennes sannhet kom frem, betyr ikke det at historien er over. For hver kassett, er det en person som har en historie. Det er mye å fortelle om de karakterene og hva de har vært gjennom, sier Yorkey.

– Vi kommer til å se hendelser vi allerede er kjent med gjennom Hannahs øyne, fra de andre rollefigurenes synspunkt.

6. Kassettene blir borte.

– De er selvfølgelig viktig fortsatt, folk har de ferskt i minne, men det er en annen type analog teknologi som spiller en stor rolle i sesong to, avslører Yorkey.

Den mest populære fanteorien er at neste sesong vil bli fortalt gjennom bilder tatt av Tyler, men dét har verken blitt avkreftet eller bekreftet enda...

7. Sesong to blir ikke like «mørk».

– Jeg tror at vi kommer til å se at karakterene, etter å ha gått gjennom en så tung tid, finner håp. At det er lys i enden av tunnelen. Jeg håper det, forteller Yorkey.