HVITE LØGNER: De fleste av oss drar noen av dem i løpet av en uke. Foto: Scanpix
HVITE LØGNER: De fleste av oss drar noen av dem i løpet av en uke. Foto: Scanpix Vis mer

hvite løgner

6 løgner vi alle tyr til i ny og ne

Oops, vi kjenner oss igjen i flere..

TOPP.NO: Alle vet at det ikke er spesielt kult å lyve for andre, men de fleste gjør det i hverdagen likevel. Ganske ofte også.

Heldigvis ikke om de "store" tingene, men små ting hvor det er mye enklere å dra en bitteliten løgn. Kjenner du deg igjen i disse punktene?

1. "Er på vei":
Du skal møte en venn eller kjæresten, og det tikker inn en melding om du er i rute. Da er det lett å tekste tilbake at du er på vei, selv om du egentlig stresser livet av deg siden du nettopp kom ut av dusjen..
LES OGSÅ: Sjekk Justin Biebers nye, digre tatovering!

2. "Har du gjort leksene?" (eller fyll inn valgfritt gjøremål som foreldre gjerne maser om..)
Foreldrene dine spør over middagsbordet eller mens du tekster med venninna di om leksene har blitt gjort. "Jepp, jeg har gjort de", sier du og prøver å høres overbevisende ut..

3. Hos frisøren:
Du har kanskje ikke så lyst til å klippe deg, men hårtuppene skriker at det er på tide.. Når frisøren er ferdig spør hun deg forventningsfullt om du er fornøyd, og du drar på ditt største glis og sier at "selvfølgelig, det ble kjempebra!" På innsiden vil du bare gråte, og du angrer allerede på at du dro til frisøren..

4. Sunn i morgen:
Denne forteller man ofte til seg selv. Etter en uke med Mc Donalds-mat, smågodt og brus, er du bare sykt gira på å spise sunnere. "Til mandag, DA..." Når mandagen kommer så har du glemt hele greia. Wups!

5. "Det er ingenting"
Kjæresten merker at det er noe, og du svarer "Neida, det er ingenting" når det egentlig bygger opp til torden og storm på innsiden av deg.

6. "Jeg skal begynne tidligere neste gang"
Enda en liten løgn vi forteller oss selv. Under forrige prøve på skolen leste du dagen i forveien, så neste gang skal du gjøre det så SYKT mye bedre! Du skal begynne flere måneder før prøven, notere alt som er lurt, lese hver kveld og.. Vent, da. Kommer det egentlig til å skje?

LES OGSÅ: Er dette en ny SKAM-karakter?