BLI MER KOMFORTABEL: Det meste handler om tankegangen din. FOTO: Scanpix
BLI MER KOMFORTABEL: Det meste handler om tankegangen din. FOTO: Scanpix Vis mer

kropp

Vil du bli mer selvsikker på stranden?

Her er noen tips som kan endre tankegangen din <3

TOPP: Noen ganger kan sommeren bli litt kjip, rett og slett fordi vi tenker alt for mye på hvordan vi ser ut.

Man tenker ofte at absolutt alle andre ser bedre ut enn en selv, også tørr man ikke alltid gå i det man faktisk har lyst til, kun fordi man er redd for andres blikk.

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

Det vil ikke vi i TOPP ha noe av. Ingen av oss er like, alle er unike – og det er jo dét som er så fantastisk!

LES OGSÅ: 7 tegn på at vennen din er keen på deg

Alt handler i bunn og grunn om tankegangen vår, og hvis ikke den er på rett sted, kan det bli vanskelig å være komfortabel på stranden.

Her er noen tips som kanskje kan hjelpe til med endre tankegangen din litt:

Du tenker: «Jeg er tykkere enn alle andre». Da kan du heller tenke: Det finnes millioner med jenter som har eksakt samme kroppsbygning som deg.

Se etter jenter som ligner på deg, og du kommer garantert til å se hvor fantastiske de ser ut. Ikke sammenlign deg selv med idealer som kanskje er retusjert eller operert.

Du tenker: «Ingen bikini passer meg». Tenk heller: Alle bikinier er designet for ulike kroppstyper. Få hjelp i butikken, og finn bikinien eller badedrakten som passer din form.

Det er ingen som passer alle type bikinier og badedrakter! Senk kravene du har til deg selv.

Du tenker: «Jeg ser ikke ut som jentene på Instagram». Tenk heller: Det gjør ingen. Nesten ikke Instagram-jentene selv en gang. Filter og vinkler gjør sinnsykt mye – og selv de jentene du bare kan se perfeksjon i, ser mest sannsynlig på seg selv med kritiske øyne.

Du tenker: «Kjønnshåret mitt kommer til å synes med bikini på».Tenkt heller: Ja, so what? Alle har jo hår, og vi har det faktisk for å beskytte kroppen vår. Ikke la litt hår stresse deg. Det er det mest naturlige i verden, og ingenting å skamme seg over.

Du tenker: «Jeg synes det er ubehagelig å gå fra håndkle og til vannet. Jeg føler alle ser på meg». Tenk heller: Se på det som en utfordring! Vis deg frem og vær et forbilde for andre jenter. Uansett hvordan kroppsform du har; er du stolt og komfortabel i en bikini, ser du bra ut uansett.

Å være sikker på seg selv og elske seg selv, utgjør en enorm forskjell.

Du tenker: «Aldri i livet om jeg viser meg i bikini, jeg tør ikke, jeg går heller påkledd». Tenk heller: Det kommer ikke til å sjokkere noen om du viser kroppen din i bikini. Om du synes det er skikkelig vanskelig, kan du starte med å forsiktig ta av et plagg av gangen, hver gang du er på stranden.

Til slutt klarer du kanskje å gå i bikini eller eventuelt en badedrakt.

LES OGSÅ: Slik svarer Rihanna på vekt-kommentarene

Og vi vet at det kan være vanskelig jenter, men husk – det er bare kropp. Og kropp er veldig fint <3