TENNENDE: Erogene soner er definert som «visse deler av kroppsoverflaten som gir opphav til erotiske følelser». FOTO: Scanpix
TENNENDE: Erogene soner er definert som «visse deler av kroppsoverflaten som gir opphav til erotiske følelser». FOTO: Scanpix Vis mer

Sex

Guide: Slik finner du de erogene sonene på kroppen din

Vi ble faktisk skikkelig overrasket over noen av dem...


TOPP: For de fleste av oss, er det slik at det er ekstra deilig å bli berørt på noen spesielle steder på kroppen.

Kanskje kjenner du det kiler i magen om kjæresten din kysser deg på halsen? Eller elsker du kanskje følelsen du får når hen biter deg forsiktig i øreflippen?

Uansett hva som kjennes best for deg, er alt like normalt!

Denne saken ble først publisert hos Frida.se.

Under har vi listet opp syv erogene soner (Store Norske Leksikon definerer det som «visse deler av kroppsoverflaten som gir opphav til erotiske følelser») de aller fleste har.

LES OGSÅ: Forskning: Denne egenskapen ser vi etter i en kjæreste

1. Underarmen. Her har man mange nervetråder, så underarmene er et sted på kroppen hvor lett berøring fører til en blanding av behag og kiling.

2. Ryggraden. Hvem har vel ikke bedt om å bli kilt på ryggen før? Man kan se på ryggraden som den erogene veien langs kroppen; berøring her, gjør deg både avslappet og tilfredstilt på samme tid.

3. Halsen og nakken. Å få nakken massert, er veldig avslappende, da musklene der ofte er spente. Kombinert med lette berøringer og ømme kyss ned til skuldrene, kan det gjøre underverker...

4. Baksiden av kneleddet. Huden bak på kneet er veldig tynn, og dét gjør at man er enda mer følsom her enn andre steder. Området høres kanskje ikke spesielt erotisk ut, men forsiktig beføling på baksiden av knærne er faktisk skikkelig deilig.

5. Hodebunnen. Det er ikke ukjent at mange elsker å få håret vasket hos frisøren, eller at en venn «koser» med det. Når man masserer hodebunnen, frigjøres nemlig endorfin-hormoner, som kan fremkalle lykke- og lystfølelser.

6. Innsiden av låret. Denne delen av kroppen er veldig sensitiv, og lett berøring kan føles helt fantastisk. Perfekt for forspillet!

7. Brystene. Brystene, og spesielt brystvortene, er veldig følsomme områder både for jenter og gutter. Derimot er det en smakssak om man synes det er deilig eller ubehagelig å bli berørt her, så dersom du ikke nyter det, bør du si ifra til partneren din.